De astăzi începe simularea examenului de Bacalaureat

Luni, elevii claselor a XI-a şi a XII-a intră în febra simulării examenului de Bacalaureat. Testarea are loc la nivel naţional, astfel că elevii vor începe la aceeaşi oră şi vor avea aceleaşi subiecte. Simularea începe la ora 9.00 şi prima probă este cea la limba şi literatura română. Liceenii vor avea trei ore la dispoziţie pentru a rezolva cerinţele. Subiectele de la simularea bacalaureatului 2019 sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), instituţia din subordinea Ministerului Educaţiei care creează subiectele pentru toate examenele naţionale.
În 19 martie, elevii claselor cu predare într-o limbă a minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba şi literatura maternă.
În 20 martie are loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.
În 21 martie, doar elevii claselor a XII-a vor mai susţine proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi comunicate în 29 martie.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că simulările pregătesc elevii pentru adevăratul examen, din vară, astfel, că se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca în sesiunea reală. Cei prinşi că încearcă să copieze vor fi daţi afară din testare. La fel se va întâmpla şi cu elevii care intră cu telefoanele în sală. Notele obţinute de elevi nu se contestă şi pot fi trecute în catalog doar dacă elevul sau părintele depune o cerere scrisă în acest sens.

sursa: bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.