IPS Laurenţiu a sfinţit casa parohială de la Sâmbăta de Sus

Duminică, 24 februarie, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Sâmbăta de Sus – Răsăriteană, Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte protopopul de Făgăraş, Marius Corlean, parohul Ioan Drăghici, precum şi numeroşi slujitori ai sfintelor altare, fii ai satului şi apropiaţi de comunitatea din Sâmbăta de Sus, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Numeroşi credincioşi au îmbrăcat costumele populare specifice Ţării Făgăraşului şi au primit binecuvântare arhierească în această duminică premergătoare perioadei Postului Mare.
Vizita arhierească a fost prilejuită de sfinţirea casei parohiale de la Sâmbăta de Sus – Răsăriteană, amenajată într-o veche locuinţă donată comunităţii parohiale. Lucrările conduse de actualul paroh, Ioan Drăghici, au fost finalizate recent şi au fost binecuvântate de ierarh care a felicitat comunitatea pentru această realizare. Părintele Ioan Drăghici a menţionat, totodată, că pe viitor locaşul de cult va fi renovat şi înfrumuseţat prin eforturile comune ale familiilor din sat şi ale autorităţilor locale.

sursa:mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.