Iarna nu se dă bătută aşa uşor

Deși ne apropiem de luna martie, iarna nu prea vrea să plece de la noi. Un strat nou de zăpadă s-a depus în această noapte și continuă să ningă și în Țara Făgărașului. Termometrele înregistrau la ora 8, în această dimineață, zero grade Celsius și potrivit meteorologilor, vremea se va menține rece până luni, 25 februarie. 

Meteorologii au emis și o informare meteo de ninsori, vânt și răcire accentuată, valabilă din 22 februarie, ora 14.00 până în 23 februarie, ora 16.00.

„În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
 În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.  Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.
  Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.“, potrivit ANM.

Tot în acest interval de timp, este cod galben de intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și viscol la munte

     „ În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.“, potrivit ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.