Se întoarce iarna. Prognoza meteorologilor pentru zilele următoare

Ultimele zile au avut temperaturi de primăvară și chiar ne-au păcălit că iarna s-a dat dusă. De marți însă lucrurile se vor schimba radical. Temperaturile vor scădea iar ninsorile și lapovița se vor întoarce.

Un nou episod de iarnă se va produce săptămâna viitoare în România, anunță meteorologii. “Ne vom mai bucura de vreme frumoasă câteva zile, dar de marţi vom avea parte de temperaturi negative şi precipitaţii, la început sub formă de ploaie şi apoi lapoviţă şi ninsoare”, a declarat Gabriela Băncilă la România TV.

Marți, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor fi în scădere spre mediile caracteristice perioadei. În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la munte, vor predomina ninsorile, iar în est și sud-est se vor semnala mai ales ploi ziua și precipitații mixte noaptea. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, dar îndeosebi pe crestele montane, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -9 și 1 grad.

 Miercuri, vremea va continua să se răcească. Cerul va avea înnorări temporare și va ninge slab, local la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, ziua mai ales în sud, iar noaptea îndeosebi în vest și nord-vest. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și la munte, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -12 și 0 grade.

PROGNOZA METEO DE JOI PANA SAMBATA

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Trecător vor mai fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant ninsori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.