Amenzi drastice pentru lemnele fără documente de proveniență

Ieri, pe raza Țării Făgărașului, polițiștii au făcut verificări în ceea ce privește legalității deținerii de material lemnos. Trei cetățeni din Lisa și unul din Arpașu de Jos au fost sancționați și au rămas fără lemne, după ce nu au putut să prezinte documentele legale de proveniență, dar nici documentele necesare transportului de lemn.

Prima persoană depistată a fost pe raza localității Drăguș.

La data de 06 februarie  a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila,  au oprit în trafic, pe DJ 104A în satul Drăguș, jud. Brașov o autoutilitară încărcată cu material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiști au constatat faptul că vehiculul  era condus de către un bărbat în vârstă de 27 ani din com. Arpașu de Jos, jud. Sibiu și transporta cantitatea de 2,5 m3 lemn foc, esența fag, fără a deține documente legale de proveniență și aviz de însoțire pentru transport. Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic Arpaș, iar bărbatul a fost sancţionat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep., cu amendă în valoare de 5.000 lei.“,potrivit subcomisarului de poliție, Alina Ivan, purt. de cuv. al IPJ Brașov.

Alte trei persoane din comuna Lisa s-au ales cu amendă totală de 9000 de lei, în urma acțiunii realizate de polițiști privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

La data de 06 februarie  a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila, au efectuat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic, ocazie cu care au depistat la domiciliul a trei persoane din com. Lisa, jud. Brașov, cantitatea totală de 3,3 m3 material lemnos de foc, esenţă fag și alun, pentru care, persoanele în cauză, nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Pădurile Făgărașului, iar cei în cauză au fost sancţionați, conform prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep., cu amendă în valoare totală de 9.000 lei.“, potrivit IPJ Brașov. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.