La volan, deși nu mai aveau acest drept

sursa romaniatv.net

Doi șoferi s-au ales cu dosar penal după ce polițiștii au constat faptul că aceștia aveau reținut permisul de conducere pentru abateri anterioare. 

Primul șofer oprit de polițiști pe raza localității Ucea de Sus este din comuna Arpașu de Jos. Inițial, acesta a declarat că nu are documentele asupra lui. Însă, după verificarea în baza de date, polițiștii au descoperit altceva.

La data de 04 februarie a.c., în jurul orelor 16,45 polițiști din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Voila  au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe DJ 105C, pe raza localității Ucea de Sus, condus de un bărbat în vârstă de 50 ani, din com. Arpașu de Jos, jud. Brașov. Conducătorului auto i-au fost solicitate, pentru control, documentele personale, dar acesta a declarat  faptul că nu le are asupra sa. Polițiștii au efectuat verificări în baza de date a Poliției Române și au constatat faptul că permisul de conducere al conducătorului auto este reținut pentru abateri anterioare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.“, potrivit subcomisarului de Poliție, Alina Ivan, purt. de cuv. al IPJ Brasov.

La câteva ore distanță, un alt conducător auto a fost depistat în trafic, în Viștea de Sus iar povestea este simulară cu cea de mai sus.

La data de 04 februarie a.c., în jurul orelor 20,00 polițiști din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Voila  au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe DJ 104A, pe raza localității Viștea de Sus, condus de un tânăr în vârstă de 23 ani, din orașul Victoria, jud. Brașov.Conducătorului auto i-au fost solicitate, pentru control, documentele personale, dar acesta a declarat  faptul că nu le are asupra sa. Polițiștii au efectuat verificări în baza de date a Poliției Române și au constatat faptul că permisul de conducere al conducătorului auto este reținut pentru abateri anterioare.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.“, potrivit IPJ Brasov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.