Post vacant de preot paroh în Săvăstreni

foto: mitropolia-ardealului.ro- arhiva

Trei posturi vacante de  preot paroh au fost scoase la concurs de Mitropolia Ardealului iar unul din acestea este din Protopopiatul Făgăraș. Perioada de depunere a dosarelor este 09 – 18 ianuarie 2019 .

Nr.crt.  Post Vacant Protopopiatul Parohia Localitatea
1 Preot paroh Mediaș Biertan Biertan
2 Preot paroh Făgăraș Săvăstreni Săvăstreni
3 Preot paroh Săcele Teliu Teliu

Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susţinut examenul de Capacitate preoţească.

Certificatul de capacitate preoţească este valabil 1 an de la data susţinerii.  Începând cu sesiunea septembrie 2013, pentru candidaţii care au obţinut cel puţin media 9,00,valabilitatea certificatului este de 2 ani.

Cei care doresc să ocupe aceste posturi, vor înainta cererea şi dosarul personal în termenul legal la protopopiatele de care aparțin parohiile vacante.

După expirarea termenului de depunere a dosarelor, Protopopiatele vor înainta Centrului  Eparhial dosarele cu cererile candidaţilor.

P.C. Protopopii sunt îndrumați să verifice dosarele candidaţilor care vor cuprinde documentele specificate în anexa de mai jos.

Cererile care nu cuprind aceste date sau nu au acte doveditoare ale acestora, nu vor fi luate în considerare.

Mai multe informații AICI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *