„Moș Crăciun împodobește bradul la ghiveci“

Ecologiștii din orașul nostru propun făgărășenilor să împodobească un brad în ghiveci, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.  Proiectul ,,Moș Crăciun împodobește bradul la ghiveci,“ a fost lansat de câteva zile de reprezentanții Partidului Ecologist Român la Făgăraș iar astăzi a avut loc o conferință de presă, pentru promovarea proiectului.

Proiectul propune:
– utilizarea în 2018, de Crăciun, a brazilor la ghiveci. Avantaje: își mențin prospețimea naturala, reglează calitatea aerului din locuinta, pot fi recuperati.
– după sărbători acești brazi vor putea fi utilizați ca plantă decorativă sau vor putea fi replantați.

Am plecat de la premisa că pădurea joacă un rol important din punct de vedere al mediului și al reglării calității mediului. Știm cu toții că se apropie Crăciunul și de Crăciun se împodobesc acei brazi, reprezintă o tradiție, dar din păcate statisticile arată că în ultimii ani, zeci de mii de brazi tineri, care s-ar putea dezvolta, care ar putea fi valorificați, chiar economic, sunt distruși. Există într-adevăr o legislație, care vizează ca acești brazi ar trebui să provină doar din pepiniere, ar trebui să fie marcați, să fie bine controlați când se vând, dar din păcate nu se îndeplinesc în totalitate aceste lucruri“, a spus președ. PER Făgăraș, Nicolae Postolache.

Obiectivul proiectului este de a conștientiza populația de beneficiile folosirii unui brad la ghiveci. Cei care nu vor să păstreze acești brazi la ghiveci și pe parcursul anului, îi pot preda, iar ecologiștii se angajează că îi vor colecta ei. Brazii vor fi reciclați la sediul organizației, str. Republicii nr.6, Făgăraș și vor fi replantați de ecologiști pe domeniul public sau în spatiile recomandate de Ocolul silvic. (pentru colectare sunați la 0745089260 după.10.01.2019).

Și pentru că în Făgăraș, la comercializare sunt puțini brazi la ghiveci , reprezentanții partidului au făcut o adresă unui supermarket din Făgăraș, pentru a comercializa brazi la ghiveci, însă până acum nu au primit un răspuns.

De asemenea, tot în ceea ce privește achiziționarea brazilor în ghiveci, reprezentanții PER spun că au găsit și o altă soluție. Aceștia au discutat la Brașov, iar o firmă este disponibilă să aducă comenzi la Făgăraș. Cei interesați de achiziționarea unuia astfel de brad pot să apeleze numerele de telefon: 0754231574 sau 0740498701

În ceea ce privește achiziția brazilor în ghiveci de la Brașov, noi am discutat și în măsura în care există o cerere de astfel de brazi, acea firmă, de unde noi am achiziționat, se oferă să asigure transportul până la Făgăraș. Noi le-am solicitat sprijinul pentru derularea acestui proiect și dânșii și-au manifestat deschiderea în sensul în care vor asigura transportul gratuit, în măsura în care va exista un număr minim de cereri. “, a spus Petru Malene, consilier local PER.

De asemenea, o altă propunere venită din partea unui membru ecologist, Gigi Ludu, a fost aceea ca de anul viitor, să fie împodobit unul din brazii aflați în centrul orașului. Asta după ce vor cere părerea specialiștilor dacă acești brazi nu sunt afectați de ornamentele luminoase.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.