Nereguli la o societate de prelucrare a materialelor lemnoase din Făgăraș

foto: arhiva : observatorulph.ro

La data de 12.12.2018, politistii din cadrul Politiei Mun. Fagaras – Biroul de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, în baza Planului de Actiune al Serviciului de Ordine Publică – I.P.J. Brasov, au efectuat un control la o societate comercială, care are ca obiect de activitate prelucrarea materialelor lemnoase, cu punctul de lucru în mun. Făgăraș. Cu această ocazie, în incinta halei de producție a societății a fost găsită faptic cantitatea de 32.161 mc. cherestea, esență gorun si valoric cantitatea de 0.64 mc. cherestea, esenta frasin, fără documente din care să reiasă proveniența legală a materialelor lemnoase. Acestea au fost constatate ca urmare a efectuării stocurilor faptice comparate cu cele scriptice, calculate conform situațiilor depozitelor de buștean și cherestea prezentate.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a societății conform art. 19, alin. (2), lit. a) și art. 19, alin. (4), lit. q) din Legea nr. 171/2010 cu o amendă totală de 6000 lei pentru cele două fapte săvârșite.

Cantitatea de 32.161 mc. cherestea, esență gorun si 0.64 mc. cherestea, esenta frasin, a fost confiscată și dată în custodie unui reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *