Biserica din Berivoi Mici și-a sărbătorit hramul

Zeci de credincioși au fost prezenți astăzi la biserica din Berivoi Mici, locaș de cult care poartă hramul Sfântului Ierarh Nicolae. Ca în fiecare an, locașul de cult îmbracă haine de sărbătoare și după Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae și  Sfânta Liturghie, localnicii au participat în număr mare la  Taina Sfântului Maslu, oficiat de un sobor de preoţi.

„Vreau să aducem mulțumire preoților care au venit astăzi să se roage împreună cu noi, în acest ceas de bucurie și înălțare a noastră, a hramului bisericii noastre. Astfel de la an la an, să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile ce ni le dăruiește“, a spus pr. Adrian Gheorghe Dan, parohul Bisericii din Berivoi Mici „Sf. Ierarh Nicolae“

La sfârşit, toţi credincioşii au participat la o agapă la Căminul Cultural din Berivoi, agapă care s-a încheiat cu un frumos program de colinde specifice Berivoiului și Țării Făgărașului, interpretate de bărbații din sat.

În Țara Făgărașului, foarte multe locașuri de cult poartă hramul Sfântului Ierarh Nicolae. Este vorba de bisericile din: Berivoi Mici, Făgăraș II- Biserica Brâncoveanu, Felmer, Hârseni, Sebeș, Șercaia, Șinca Nouă, Văleni, Bărcut, Calbor, Cincșor, Cincu, Dejani, Olteț, Pojorta, Rodbav, Săvăstreni, Voila, Voivodenii Mici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.