Maratonul Unirii a ajuns la Făgăraș

Maratoniștii unirii au ajuns astăzi la Făgăraș. Cei doi militari, Cristi Onofrei (Jandarmeria Galaţi) şi Alexandru Vlasie (Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi) au pornit pe 17 noiembrie într-un „maraton” al Centenarului, o cursă de alergare prin care vor să refacă, simbolic, traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi din Campania anului 1916. Pe 1 Decembrie şi-au propus să ajungă la Alba Iulia, iar  astăzi au ajuns la Făgăraș. La intrare în oraș au fost întâmpinați de colegii din municipiul nostru care li s-au alăturat și au alergat cu ei până la Detașamentul de Jandarmi Făgăraș. Aici au fost primiți cu multe aplauze și cu brațele deschise de colegii făgărășeni.

Sunt doi reprezentanți ai Inspectoratului Județean Galați și ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galați. Ne bucurăm să fie alături de noi. Respectăm și ne înclinăm în fața efortului lor prin care atrag atenția asupra sacrificiului pe care militarii români l-au făcut pe toate fronturile de luptă. Sper să poată să ajungă să-și îndeplinească misiunea până la Alba Iulia. Dacă acum 100 de ani reprezentanții făgărășeni spuneau la Alba Iulia că și noi vrem să ne unim cu țara, astăzi noi transmitem un  mesaj de unire, de înțelegere și de respect pentru români și România. Câțiva jandarmi făgărășeni i-au însoțit de la intrarea în municipiu până la sediul subunității noastre“, ne-a spus cpt. Ovidiu Roșca, comandantul Detașamentului de Jandarmi Făgăraș.

Practic, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, cei doi au de parcurs zilnic câte un semi-maraton, cursa fiind de o deosebită anduranţă.

Este a 11 zi din cursă, avem parcurși cam 380 de kilometri. Am plecat sâmbăta trecută, în data de 17 noiembrie, de la Galați. Drumul  a fost destul de solicitant, durerile sunt apăsătoare, însă dorința este mare. Trebuie să ajungem sănătoși și cu bine la Alba Iulia. Facem asta pentru România, pentru poporul român, pentru strămoșii noștri, reluăm traseul Regimentului 11 Dorobanți „Siret“ Galați care în 1916 a ajuns în Transilvania prin Vama Buzăului și ajungând la Alba Iulia la 1918. Este un omogiu strămoșilor noștri pentru că fără ei, România nu ar fi existat astăzi“, ne-a spus fruntaș Alexandru Vlasie de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi.

Suntem în grafic cu planul nostru de a ajunge la Alba Iulia. Drumul este anevoios, vremea din fericire a fost prielnică alergării, însă anduranța este destul de mare și începem să resimțim din ce în ce mai mult, dar nu mai avem mult și ajungem la Alba Iulia. Ne dorim foarte mult acest lucru“, ne-a spus plt. maj. Cristian Onofrei  de la Jandarmeria Galaţi.

Astăzi, militarii vor rămâne la Făgăraș iar mâine dimineață vor continua cursa spre Avrig. 
“Maratonul Unirii” este un proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.