Marea Unire, sărbătorită la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit așa cum se cuvine astăzi de elevii și profesorii Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“. Îmbrăcați în costumele  tradiționale ale Țării Făgărașului, elevii și profesorii au participat la evenimentul dedicat zilei de 1 Decembrie, organizat în curtea instituției de învățământ. Oaspeți de seamă au fost militarii Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din Făgăraș.

Astfel de evenimente sunt organizate în fiecare an la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ și au ca scop cunoaşterea semnificaţiei zilei de 1 Decembrie, sensibilizarea elevilor faţă de valorile  naţionale şi insuflarea sentimentului de patriotism. Fiind an centenar, mulți dintre elevii și profesorii școlii au ținut să poarte și costumul național iar în mâini elevii au ținut steagul tricolor.

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Avem deosebita onoare de a-i avea între noi pe preoții Minu și Pătrașcu, pe domnul lct. col Câmpean, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș. După cum știți, începând din septembrie 1991, liceul nostru poartă numele marelui erou martir, avocatul dr. Ioan Șenchea, care toată viața a luptat pentru înfăptuirea marii uniri. Din păcate, nu a ajuns să-și vadă visul cu ochii fiind împușcat de jandarmii unguri în 1916“, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

După cuvântul directorului instituției, a fost intonat Imnul Național. Preoții prezenți au efectuat serviciul religios iar elevii au susținut un mic program artistic.

Marea Unire sărbătorită la Dr. Ioan Senchea

Publicată de Fagarasul Tau pe Luni, 26 noiembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.