Făgărașul, din nou pe podium la Campionatul Național Interstiluri

Karatiștii făgărășeni au făcut din nou cinste orașului și s-au întors cu rezultate foarte bune, inclusiv cu  titlul național de la Campionatul  Național Interstiluri, care s-a desfășurat la Buzău în data de 18 noiembrie.  La campionatul, organizat de Federația Română de Karate, singura federație de profil din țară, afiliată la WKF, au participat 600 de sportivi din 63 de cluburi. Din Făgăraș au participat la competiție 29 de sportivi, de la 5 secții de karate. Deși nu au avut susținere financiară pentru cazare, fiind obligați să plece la 3 dimineața spre competiție și să revină acasă după 24 de ore, sportivii făgărășeni au obținut rezultate excepționale, inclusiv cei mai mici dintre ei.

Astfel de la CSS Făgăraș, sub îndrumarea antrenoarei Anne-Marie Luca Bora, au participat 13 sportivi, obținând un loc doi la kata echipe feminin, 10-11 ani.

Secția condusă de Răduleț Cătălin, Azuma, a participat cu trei sportivi. Secția condusă de Ionel Novac, CSM Făgăraș, a participat cu patru sportivi și a obținut un loc trei la kata echipe masculin, minicadeți.

Tot de la CSM Făgăraș a participat un sportiv sub îndrumarea lui Gheorghe Țețu, care a obținut locul trei la kata U21 masculin.

De asemenea, tot de la CSM Făgăraș au participat 8 sportivi, antrenați de Ioan Rîmbeț. Aceștia au obținut cinci medalii, respectiv un loc întâi, la kumite masculin, U21, un loc doi la kata individual U21, trei locuri trei, la kumite feminin minicadete, la kata individual copii3 și la kata minicadeti masculin.

S-au evidențiat în mod deosebit sportivul Olaru Ciprian, obținând două medalii atât la kata, cât și la kumite, Czika Marcus, obținând două medalii,  kata și kata echipe și Casiana Marian, la kumite feminin minicadete. A fost o competiție de mare nivel tehnic și mă bucur că am reușit să ne ridicăm și de data aceasta la nivelul competiției. Rezultatele care ne dau mare încredere la următoarele competiții din 2019 naționale și internaționale. Aș mai avea de completat și un lucru negativ faptul că ne-am deplasat în ziua competiției, fiind nevoiți să ne trezim la 3 dimineața, pentru a ajunge la timp, la ora stabilită de organizatori pentru începerea competiției. În mod normal ar fi trebuit să plecăm cu o zi înainte, să ne putem odihni. Este aproape inuman să poți să faci treaba aceasta. Majoritatea au venit cu o zi înainte, s-au cazat, au avut un program, au venit cu o oră înainte de a intra în competiție. Noi am fost nevoiți să ajungem la 8.00 și să stăm în tribune până ne-a venit rândul. Sperăm pe viitor să nu mai avem parte de așa ceva, să fim înțeleși, să nu riscăm alte lucruri periculoase pentru copii.  Riscăm să supunem sportivii la un efort foarte mare, copii de 10, 11 ani, prea cruzi pentru un așa efort. Ne-am întors după 24 de ore, luni la ora 4 dimineața. Chiar și așa, copiii au reușit să joace de la egal la egal cu sportivii in competiție“, ne-a spus Ioan Rîmbeț, antrenor CSM Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *