Scandal pe Transfăgărășan – Hotelierii revoltați de închiderea drumului

foto: oradesibiu.ro

Proprietarii de cabane, pensiuni și hoteluri de pe Transfăgărășan arată cu degetul către CNAIR, care în ciuda vremii superbe a decis să închidă cel mai frumos drum din România, de la 1 noiembrie.

Zilele frumoase cu temperaturi ridicare nu impresionează și pe cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Chiar dacă pe Transfăgărășan nu e pic de zăpadă și vremea a fost frumoasă, cei de la CNAIR nu a binevoit să amâne măcar cu câteva zile închiderea tronsonului dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, scrie oradesibiu.ro.

Remarcăm graba cu care CNAIR a închis drumul, exact la 1 noiembrie ! O problemă au rezolvat, Transfăgărășanul l-au închis deși nu este pic de zăpadă pe el! Restul nu mai contează! Felicitări în special sibianului din fruntea CNAIR pentru intransigență!’’, a scris pe contul său de Facebook, managerul hotelului de la Bâlea Cascadă și a cabanei Paltinul din Bâlea Lac. Acesta a publicat și câteva fotografii elocvente, cu tronsonul de drum închis.

Bâlea în 4 noiembrie, la 14C… Urcare cu telecabina, coborâre pe jos. Drumul arată extraordinar… Păcat că… Mulțumim CNAIR și directorului său.. Este pentru prima dată în epoca postdecembristă când se întâmplă așa ceva…”, a mai scris Marius Olariu.

Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan) numărul: AND 524/2015, dar şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment”, arată cei de la CNAIR.

sursa:oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *