În arest, după ce au găsit la stână un porc mistreț împușcat

În data de 03 octombrie, polițiștii Serviciului Ordine Publică, împreună cu cei din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase au acționat pentru prevenirea și combaterea deținerii, transportului și comercializării ilegale de material lemnos.
In cadrul activitatilor, la o stana din extravilanul comunei Homorod, zona denumita Baile Homorod, apartinand unui barbat de 24 ani, din Rupea, au fost descoperite carcasa eviscerata a unui porc mistret si doua piei de porc mistret. Provenienta acestora nu a putut fi justificata.
Din verificari s a stabilit ca, bărbatul, deținător legal de permis și două arme de vânătoare, în noaptea de 02/03 noiembrie ar fi impuscat un exemplar porc mistret, pe terenul din extravilanul comunei Homorod, pe care ulterior l a transportat cu un tractor la stana, fara sa detina autorizatie de vanatoare, in conditiile prevazute de lege.
Ulterior, pe parcursul verificarilor, barbatul ar fi incercat sa determine doi martori sa nu prezinte probe pentru stabilirea cu exactitate a starii de fapt. La data de 3 noiembrie, barbatul a fost retinut pentru 24 ore si a fost introdus in arestul IPJ Brasov.
El este cercetat in continuare sub aspectul savarsirii infractiunilor de braconaj, transportul vanatului dobandit in conditiile art. 42 din Lg. 407/2006 si influentarea declaratiilor, in cadrul dosarului penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.