Gheorghe Sucaciu:„Persoanele respective nu au fost mulțumite de sumele pe care le-au primit și au făcut acțiune în instanță “
Pe masa consilierilor locali din ședința ordinară, ce va avea loc miercuri, 31 octombrie sunt trei proiecte de hotărâre, prin care se dorește desemnarea unui avocat, după ce proprietarii imobilelor din centrul Făgărașului, expropriați în primăvara acestui an, au chemat în judecată Consiliul Local și Municipiul Făgăraș, nemulțumiți de sumele primite pentru imobilele ce le-au aparținut. Este vorba de Bujor Ioan și SC Giocaluma SRL, Gonțea Florin Sorin, Opriș Lucian și Opriș Nicoleta.
„Acolo unde am făcut procedură de expropriere, pentru acele imobile de care noi avem nevoie, de a moderniza și reabilita Bulevardul sau pentru a construi autogară, persoanele respective nu au fost mulțumite de sumele pe care le-au primit și au făcut acțiune în instanță, pentru a solicita o sumă mai mare. Din punctul meu de vedere, au solicitat o sumă exagerată și noi trebuie să ne apărăm ca nu cumva să trebuiască să dăm din bugetul local suma pe care ei au cerut-o. Aceste sume, pe care noi le-am plătit până acum, sunt eligibile și le vom primi înapoi prin proiectul finanțat din fonduri europene. Dar dacă ei vor câștiga în instanță, sumele pe care le vor câștiga, vor trebui plătite din bugetul local. De aceea ne-am luat avocat ca să nu avem acea surpriză și să plătim din bugetul local“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.
Reamintim că exproprierile s-au realizat la începutul acestui an, după ce zona unde se aflau amplasate aceste imobile: clădiri sau terenuri, a fost cuprinsă în proiectele de mobilitate, finanțate cu fonduri europene.
Pe lista exproprierilor figurează SC Romanian Pigs SRL, Opriş Lucian şi Opriş Nicoleta, Suciu Constantin, Mihali Marioara Sanda,Popa Ovidiu Nicolae, Bujor Ioan, Gonţea Sorin Florin, Delcea Cornel Marius şi Delcea Daniela.
„Până în momentul de față, avem trei procese: Ioan Bujor, Gonțea Sorin și Lucian Opriș. Plata către aceștia s-a făcut conform expertizelor evaluării făcute de un expert judiciar. Plata se face într-un cont, deschis la CEC Bank, iar ei vin și ridică o recipisă de la primărie și mai departe merg și ridică banii. Bujor a ridicat banii pentru unul din imobile, pentru că avea două, pasajul și construcția, ceilalți nu au ridicat banii“, ne-a mai spus primarul Făgărașului.
Între timp, lucrările la pasaj au fost întrerupte. Asta pentru că, potrivit primarului, doar anul viitor când se va finaliza licitația pentru proiectul de mobilitate, vor fi efectuate lucrări de reabilitare în zonă.
„Acolo, noi am demolat acele clădiri, dar au rămas acele construcții care protejează intrarea în pasaj. Nu avem timp anul acesta să începem lucrările la pasaj, de fapt, lucrările trebuie să le începem anul viitor, după ce terminăm licitația la proiectul de mobilitate. Am dezinfectat tot ce este acolo, vom închide acele intrări, le vom proteja ca să fie și din punct de vedere arhitectural plăcute, până trecem iarna, iar anul viitor vom începe reabilitarea“, a mai spus primarul.
Vezi AICI valoarea despăgubirilor.