Vremea se va încălzi în aproape toată ţara

Vremea se va ameliora şi se va încălzi în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult noros în Maramureş, în nordul şi în estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul, în diminuare faţă de intervalul anterior, va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, însã rafalele nu vor mai depăşi 70…75 km/h şi temporar în Moldova, cu viteze de până la 45…50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în zonele depresionare din nord-vest şi centru şi 20…21 de grade în Câmpia Română şi în Lunca Dunării; minimele termice vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în Dealurile Banatului. Mai ales noaptea, se va forma local ceaţă.

Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu 6 până la 10 grade peste mediile caracteristice sfârşitului de octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul teritoriului, unde pe spaţii mici va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de 65…75 km/h şi temporar în regiunile vestice şi de nord-est, cu viteze de până la 45 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre 2 grade. Dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.