Făgărășeanul Dumitru Paraschiva a obținut prima medalie pentru România, la INVICTUS 2018

foto: facebook

România și-a adjudecat prima medalie la Jocurile Invictus. Făgărășeanul Dumitru Paraschiva a cucerit bronzul în proba de canotaj în sală. La Jocurile Invictus, patronate de prințul Harry al Marii Britanii și găzduite în 2018 de orașul australian Sydney, participă militari răniți pe front.

Timp de 8 zile, 500 de participanţi din 18 ţări se aliniază la startul a 12 întreceri. La Sydney, delegația tricoloră este formată din 15 competitori.

Născut în 1983, în județul Brașov, tată a doi copii, plt. adj. Dumitru Paraschiva este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș.

Militarul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

Ca recunoștință, în anul 2016, acesta a primit titlul de cetățean de onoare al Municipului Făgăraș.

Prima medalie câștigată pentru România la Jocurile Invictus de la Sydney! Dumitru Paraschiva s-a clasat pe locul al treilea la canotaj in sală, în proba de rezistentă. Este la a doua participare a sa la Olimpiada Eroilor! Bravo, Mitică! Suntem tare mândri de performanta realizată și de exemplul pe care îl dai tuturor. Ciprian Iriciuc a obtinut un loc fruntas, de asemenea. Ambii militari au fost raniti in Afganistan, cind salvau alti camarazi din NATO.“, a scris un Alina Grigore pe facebook.

„La a doua participare la Olimpiada Eroilor, Dumitru ne-a adus bucurie în casă! …..Prima medalie a Romaniei de la JI -Sydney, adusa de un AMVVD-ist!!! Felicitari veterane Paraschiva Dumitru! Suntem mandri de voi si va tinem pumnii! Hai ROMANIA!“, a scris Cristina Mathias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.