Focuri de armă trase în poligonul din Galaţi

A devenit o tradiție ca în zilele premergătoare sărbătoririi Zilei Armatei României, militarii să aibă invitați la poligonul din Galați, la concursul de tragere cu pistolul mitralieră „Cupa 25 octombrie“. Ca de fiecare dată, reprezentanți ai instituțiilor din orașul nostru, dar și  militarii în rezervă au onorat invitația de a concura în cadrul acestei cupe.

„Tragerea de astăzi face parte din seria de activități dedicate Zilei Armatei, ziua de 25 octombrie. Activitatea de astăzi este o tragere cu pistolul mitralieră și ne bucurăm să avem o participare mai mult decât consistentă, avem cadre militare în  rezervă, foști și actuali colaboratori ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte, reprezentanți ai instituțiilor locale, reprezentanți ai instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, cât și reprezentanți ai instituțiilor cu care centru cooperează.

Vă asigur că această activitate se va executa în condiții de maximă siguranță, de aceea vom începe activitatea cu prezentarea unor elemente primare de balistică exterioară, vom continua cu prezentarea principalelor măsuri de siguranță în poligon. Vom prezenta compunerea unei grupe de infanterie,o tragere demonstrativă cu o parte din reprezentanții centrului, după care vom continua cu tragerea propriu-zisă“, ne-a declarat lct. col Ștefan Cîmpean, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș.

 

 

E bine că nu m-au uitat colegii mei și sunt chiar fericit când sunt între ei, mai ales că în cuvântul de început, șeful instrucției s-a adresat prima dată către noi, către rezerviști.“, ne-a spus col(r) Alexandru Mazilu.

 

 

 

 

La invitația domnului comandant, domnul Cîmpean, cu care am mai avut activități împreună, participăm la tragerea organizată de dânșii. Este o ocazie de a ne aduce aminte de anii în care mai făceam trageri cu armamentul din dotare ca personal silvic și de anul în care am făcut armata. Este o ocazie inedită, plăcută, la care ne întâlnim cu reprezentanții instituțiilor din Făgăraș și când avem această ocazie, nu vrem să o ratăm“, ne-a spus Sorin Urdea, șeful Ocolul Silvic „Pădurile Șincii“.

Activitățile dedicate Zilei Armatei vor continua în data de 25 octombrie, când  de la ora 11, în fața Casei Municipale de Cultură va avea loc o ceremonie militară. De la ora 11.45, militarii vor face o prezentare a tehnicii și armamentului, în parcarea Cetății Făgăraș. Ziua Armatei se va încheia cu retragerea cu torțe a militarilor. Așadar, făgărășenii sunt  așteptați de la ora 19.00, în parcarea Cetății Făgăraș, pentru a urmări defilarea  cu torțe a militarilor, pe străzile orașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.