„Pe cei uniți, nu-i învinge nimeni!“, proiect dedicat elevilor făgărășeni

Elevii făgărășeni sunt așteptați la un concurs în natură, pregătit de Asociația Transmont Făgăraș. Competiția devenită deja tradiție pentru asociație, se va desfășura în acest an sub egida centenarului Marii Uniri și va purta numele de „Pe cei uniți, nu-i învinge nimeni!“. Activitatea se va desfășura în data de 21 septembrie, pe Muchia Drăgușului. Organizatorii estimează ca la acest concurs să participe elevi din toate școlile din Făgăraș, dar și de la școala din Drăguș. Echipele vor avea mai multe probe: orientare turistică, raid montan, prim ajutor, probe de îndemânare, alpinism.

 

Activitățile din cadrul proiectului se vor desfășura pe 21 septembrie și este o continuare a concursurilor pe care le făceam anii anteriori, acea Cupă Transmont. Dar, pentru că suntem în an centenar, a trebuit să-l dedicăm Marii Uniri. este un proiect la care participă copiii din clasele V-VIII. Până acum, nicio școala nu a refuzat invitația de a participa la acest concurs. Ne vom deplasa la Drăguș- Muchia Drăgușului, acolo unde vom face un circuit de 3,5 km și unde vom avea mai multe probe: o orientare după busolă și hartă, o probă surpriză, un element de alpinism și o probă de acordare prim -ajutor“, ne-a spus Nicolae Mercurean, președ. Asociația Transmont Făgăraș.

La final, în urma punctajelor obținute de fiecare echipă, acestea vor primi diplome, o cocardă tricoloră și cupe.

Proiectul are ca scop creșterea gradului de practicare a activităților interactive  de masă, în rândul tinerilor, prin sprijinirea școlilor gimnaziale de a desfasura activităti extracurriculare si în vederea dezvoltării la acestia a atasamentului fată de un mediu curat, a  lucrului in echipa , de a lua decizii individual si colectiv pentru depasirea unor situatii limita si realizarea obiectivelor propuse, folosirea unor accesorii pentru deplasarea in teren , trecerea unor obstacole cu ajutorul unor elemente de alpinism , socializare si  atasamentului fata de natură.  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.