Poliţiştii de investigare a criminalității economice, controale și la Făgăraș

În perioada 07 – 09 septembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Brașov au desfășurat mai multe acțiuni pe raza municipiilor Brașov, Făgăraș și Săcele pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale precum și a respectării legislației privind desfășurarea activității de comerț de către persoanele fizice și juridice cu activitate în domeniul alimentației publice.

Activitățile au urmărit respectarea prevederilor Legii 12/1990 Rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 Rep. privind protecția consumatorilor, Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 Rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale,

Astfel, în cadrul activităților, polițiștii au controlat un număr de 21 persoane fizice/juridice, au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totala de 28.000 lei și au confiscat valoric suma de 945 lei, reprezentând bani proveniți din vânzări care nu au fost evidențiați pe casele de marcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.