FOTO. Prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Făgăraș

Zi încărcată de emoții astăzi pentru miile de elevi făgărășeni care au răspuns din nou prezent, când dascălii au strigat catalogul. Festivitățile de început de an școlar au debutat încă de dimineață în școlile din municipiul nostru. 

Aproape 1000 de elevi au trecut din nou pragul Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“. Cu flori în mâni, cu emoții și cu povești din vacanță, elevii au participat la festivitatea de deschidere a școlii. La eveniment au fost prezente și oficialități locale și județene, dar și protopopul Făgărașului, pr. Marius Corlean și un reprezentant al Poliției Naționale.

„Într-adevăr, școala noastră este pregătită pentru anul școlar 2018-2019. Avem toate dotările de care este nevoie: manuale sunt pentru toate clasele, pentru toți elevii iar cadrele didactice sunt pregătite să formeze o nouă generație. Îi așteptăm cu drag pe toți elevii și pe toți părinții și să existe între noi o permanentă colaborare, să conștientizeze că de fapt suntem parteneri în educația copiilor lor“, ne-a spus prof. Iuliana Aldea, dir. Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“.

Sunt puțin emoționat ca de fiecare dată, când începe școala. Vreau să vă transmit salutul Consiliului Județean  Brașov și al meu personal. Vreau să vă spun celor care pășiți pentru prima dată în această instituție școlară că acești copii sunt pe mâini bune. Aici au învățat și copiii mei iar aceste cadre didactice minunate merită aprecierea noastră, pentru că rezultatele la învățătură, pe care elevii acestei școli le-au obținut la olimpiadele școlare, cât și la admiterea la liceu, spun totul de la sine. Felicitări cadrelor didactice!   Succes în noul an școlar! “, a spus Radu Mitric, consilier județean.

La 9.30, elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 alături de părinți, bunici au fost prezenți la festivitatea de deschidere a noului an școlar.  Și la această instituție de învățământ au fost prezențe oficialități locale și județene, dar și reprezentanți ai Jandarmeriei, ai Poliției Naționale, dar și preoți din Protopopiatul Făgăraș.

Vă spun bine ați venit la deschiderea oficială a unui nou an școlar, 2018-2019,  cu o semnificație deosebită atât în plan național, Centenarul  Marii Uniri, cât și pentru cei care îi trec pragul, cuprinși de dorința cunoașterii și a acumulării a cât mai multor cunoștințe folositoare pentru viața de zi cu zi. Începem  o nouă călătorie existențială iar drumul nostru împreună este drumul cunoașterii și al autocunoașterii, cuprins între 10 septembrie 2018 și 14 iunie 2019.  Pășim în noul an școlar cu credință și speranță într-o lume a binelui. Ne dorim ca școala noastră să reușească să educe deoarece, cum spunea Kant: „Buna educație este tocmai izvorul din care iese tot binele în lume“. Astfel, începem noul an școlar, cu spații bine puse la punct, cu o bază materială corespunzătoare, școala este frumoasă și curată, dotată cu tot ce este necesar desfășurării activității educative“, a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

De la ora 10.15, a debutat festivitatea de deschidere și pentru colegii lor mai mari, cei de liceu.

La ora 10.00, au fost chemați și elevii Școlii Gimnaziale nr. 7, la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Emoțiile au fost mari și pentru elevii acestei instituții de învățământ și în special pentru cei mici de clasa pregătitoare.

„Salut cu bucurie prezența tuturor la acest ceas de sărbătoare. Salut fericită și încrezătoare pe cei mai mici, nou veniți în ceea ce sperăm  să fie, a doua lor familie, școala. Adresez cu bucurie un bine ați revenit celorlalți elevi, după o vacanță binemeritată, în care suntem siguri că v-ați încărcat bateriile și sunteți gata de startul noului an școlar. Fie ca în noul an școlar să luăm cu noi cele bune și să le multiplicăm și să uităm de cele rele“, a spus prof.  Gieanina Sin, dir. adj. la Colegiul Național „Doamna Stanca“.

Tot la ora 10.00, a debutat și festivitatea de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“. La eveniment a fost prezent și primarul Făgărașului.

„Elevilor le urez să aibă succes în noul an școlar, să-și îndeplinească obiectivele pe care și le-au propus, în funcție de școala pe care au ales-o iar cadrelor didactice la fel, le doresc succes, pentru că au un obiectiv foarte important, de a pregăti o o generație care să ducă România mai departe, pentru că după cum vedem avem un gol foarte mare în țara noastră, în următorii 20-30 de ani. Mulți oameni pregătiți au plecat din țară iar generația ce va urma va trebui să aibă în suflet acel dor de a rămâne în România, acel dor de tradiții, de pământul nostru și indiferent că va câștiga mai mult sau mai puțin, să rămână în țară și să contribuie la dezvoltarea societății noastre“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

„Începem un nou an școlar pregătiți din toate punctele de vedere, pentru a le oferi elevilor tot ce este nevoie pentru a-și desfășura corespunzător activitatea de la clasă. Conducerea liceului urează pe această cale tuturor elevilor și cadrelor didactice un nou an școlar plin de reușite“, ne-a spus prof. Laura Pop, dir. adj. la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

La ora 11.00 a sunat din nou clopoțelul și pentru elevii Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

În primul rând vreau să vă urez bine ați revenit și pentru cei mici și cei de-a noua, bine ați venit în rândul nostru. Anul acesta școlar, la conducerea liceului ca director sunt eu, prof. Felicia Tincu, iar ca director adjunct îl avem pe domnul profesor Cârstea Aurelian, profesor de religie de la Școala Gimnazială Șinca Veche. Tot astăzi, avem onoarea de a-i avea printre invitați pe protopopul Făgărașului, pr. Marius Corlean, pe domnul primar al Făgărașului, domnul Gheorghe Sucaciu, pe domnul viceprimar Valentin Clonț și bineînțeles părinții profesori ai liceului teologic“, a spus prof. Felicia Tincu, dir. Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.