Atacat de urs, salvat de câini

Un cioban în vârstă de 26 de ani, din localitatea Buneşti a fost atacat joi dimineaţa de un urs. Din primele informaţii, se pare că a fost vorba de un mascul mare, care l-a atacat pe cel care păzea oile la trecerea unui pârâu, scrie bzb.ro. Omul s-a ales cu multiple răni la umăr şi coaste şi a fost transportat la spital la Tîrgu Mureş. „Am aflat joi dimineaţa că a avut loc un apel la 112 în care a fost solicitată intervenţia Poliţiei şi a Jandarmeriei în urma faptului că un om a fost atacat de un urs în zona La Sălciu, din apropierea Mănăstirii Sfântu Gheorghe din Buneşti. M-am interesat şi am aflat că era vorba despre un cioban care a avut noroc că avea câini foarte buni şi aceştia i-au salvat viaţa. Bărbatul de 26 de ani a fost preluat de un echipaj SMURD, care l-a stabilizat şi apoi l-a transportat la spital la Tîrgu Mureş”, a explicat pentru sursa citată, Dănuţ Spătaru, administratorul public al comunei Buneşti.

10 atacuri anul acesta
Reprezentantul primăriei din localitate spune că numai anul acesta au fost peste 10 plângeri în urma faptului că urşii au atacat animale domestice, iar oamenii au făcut solicitări de despăgubire. Mult mai numeroase au fost pagubele produse de urs la culturi, însă în această situaţie nu se acordă despăgubiri. Potrivit lui Spătaru, acesta este primul caz în care este atacat un om, însă autorităţile şi asociaţia de vânătoare din zonă ceruseră în repetate rânduri derogări pentru recoltare de urşi deoarece numărul acestora este mult mai mare decât al suprafeţei împădurite din zonă.

Potrivit administratorului comunei, în cele 12.000 de hectare de pădure, sunt 32 de urși, în condițiile în care ar fi trebuit să fie doar 6. Tot acesta a mai declarat pentru bzb.ro că în această dimineață o să facă o solicitare la Garda de Mediu şi alta la Garda Forestieră pentru a putea să recolteze din urşii care sunt peste numărul pe care îl permite teritoriul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.