30 permise de conducere, reținute, dintre care 8 pentru conducere sub influența alcoolului

Foto: arhiva

În weekend -ul care tocmai s-a încheiat, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului,  fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Activitățile polițiștilor au vizat:

  • Respectarea regimului legal de viteză;
  • Depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.
  • Combaterea indisciplinei pietonilor și a abaterilor săvârșite de aceștia;
  • Combaterea situațiilor în care nu se acordă prioritate de trecere pietonilor aflați in traversarea regulamentara a drumului public;
  • Combaterea încălcării normelor rutiere de către bicicliști;

În acest interval, polițiștii au intervenit la 75 evenimente semnalate prin sistemul 112,   au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier și 17 infracțiuni de altă natură.

Au reținut 30 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducere sub influența alcoolului, 10 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 7 pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la efectuarea depășirilor, 3 pentru circulație pe sens opus, 1 pentru neacordare de prioritate vehiculelor și 1 pentru nerespectarea semnalelor polițistului.

De asemenea, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare.

În urma activităților desfășurate cu aparatele radar au fost verificate peste 130 vehicule.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 240 sancţiuni contravenţionale, dintre care 116 pentru viteză neregulamentară, 24 pentru ocupanții vehiculelor care nu purtau centura de siguranță, 2 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto fără dispozitiv tip ”hands free,  2 pietonilor, 3 bicicliștilor și restul pentru diferite alte abateri.

Poliția Brașov acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.