Condiții nefavorabile pentru drumețiile la munte. O turistă, rănită în Munții Făgăraș

În cursul zilei de ieri o turistă aflată la cabana Bârcaciu din munţii Făgăraşului a cerut ajutorul salvamontiştilor din Sibiu după ce a suferit un traumatism la nivelul genunchiului. După un drum dificil ce a necesitat din partea şoferului reale calităţi de pilot de off road, pacienta fost coborâtă în siguranţă pe valea Avrigului unde a fost preluată de un echipaj de ambulanţă.
Din păcate condiţiile meteo nefavorabile din aceste zile amplifică riscurile la care sunt expuşi turiştii ce se aventurează pe crestele Făgăraşului. Pentru a avea parte de bucuria unor ture reuşite, recomandăm doritorilor de drumeţii montane să-şi amâne pe cât posibil excursiile propuse, iar dacă acest lucru nu este posibil, să fie echipaţi corespunzător, să se informeze cu privire la starea traseelor şi la variantele de retragere din munte în cazul în care vremea se înrăutățește considerabil.“, potrivit Salvamont Sibiu.

În cursul zilei de ieri o turistă aflată la cabana Bârcaciu din munţii Făgăraşului a cerut ajutorul salvamontiştilor din Sibiu după ce a suferit un traumatism la nivelul genunchiului. După un drum dificil ce a necesitat din partea şoferului reale calităţi de pilot de off road, pacienta fost coborâtă în siguranţă pe valea Avrigului unde a fost preluată de un echipaj de ambulanţă. Din păcate condiţiile meteo nefavorabile din aceste zile amplifică riscurile la care sunt expuşi turiştii ce se aventurează pe createle Făgăraşilor. Pentru a avea parte de bucuria unor ture reuşite, recomandăm doritorilor de drumeţii montane să-şi amâne pe cât posibil excursiile propuse, iar dacă acest lucru nu este posibil, să fie echipaţi corespunzător, să se informeze cu privire la starea traseelor şi la variantele de retragere din munte în cazul în care vremea se înrăutățește considerabil.

Publicată de Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu pe Miercuri, 25 iulie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.