Troița din curtea Detașamentului de Jandarmi Făgăraș a fost sfințită

Jandarmii făgărășeni au îmbrăcat vineri haine de sărbătoare, iar alături de ei le-au stat mai mulți invitați, cu ocazia sfințirii troiței din curtea Detașamentului de Jandarmi, troiță ridicată în urmă cu 11 ani și recondiționată de curând.

Grație muncii depuse de-a lungul anilor, vineri s-a reușit a se săvârși un monument ce veghează jandarmii din municipiul Făgăraș, pe cei care își desfășoară activitatea în prezent, dar și în cinstea celor care astăzi ne privesc din înaltul cerului.

„Este o zi importantă pentru noi, ziua resfințirii troiței din curtea noastră. Este o zi de sărbătoare, sărbătoarea Sfântului Ilie, bogată în precipitații. O troiță se ridică în semn de respect, bucurie, pentru Dumnezeu care ocrotește viața, localitatea. Însuflețit de aceste idealuri, în cursul anului 2007, personalul celor două detașamente de jandarmi făgărășene, care își desfășurau atunci activitatea în această curte, au ridicat această troiță prin dorința, efortul și voința lor. Putem spune că în cadrul Jandarmeriei Brașovene, făgărășenii au fost deschizători de drum și pe această linie, fiind prima cruce ridicată într-o unitate din județul Brașov. Trecerea timpului și-a pus amprenta și asupra troiței nostre. La începutul acestui an, la una din activitățile noastre, de îndrumare desfășurate de inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Brașov, domnul colonel Cristian-Elly Paliștan, ne-a sugerat modul în care să o recondiționăm, indicându-ne și persoana pricepută. Pentru modul în care se implică în rezolvarea problemelor noastre, îi mulțumim domnului comandant. Persoana pricepută este coleg cu noi, jandarm într-o altă subunitate a inspectoratului, plutonierul adjutant Popa Marian, pasionat în arta modelării lemnului. Truda și efortul său le putem admira astăzi, prin această troiță“ , a spus cpt. Ovidiu Roșca, comandantul Detașamentului de Jandarmi Făgăraș.

Prezenți la eveniment au fost și reprezentanții autorităților publice locale, dar  și reprezentanții principalelor instituții din municipiul Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.