„Aleargă TU pentru ei”

S-a dat startul înscrierilor la cea de-a zecea ediție a crosului organizat de HOSPICE Casa Speranței „Aleargă TU pentru ei”.

De aproape zece ani, HOSPICE Casa Speranței îi cheamă pe alergătorii amatori sau profesioniști să ia startul și să dedice performanța personală celor care suferă de boli incurabile. Anul acesta, crosul”Aleargă TU pentru ei ”va avea loc pe 14 iulie, pe Aleea de sub Tâmpa, începând cu ora 9.30.

În funcție de vârstă și de experiență, alergătorii vor putea alege între 4 trasee. Cei mai mici dintre atleți, cu vârsta de până la 6 ani, vor putea să ia startul în Cursa Copiilor, de 600m.

Cursa Autoliv, de 2 km, se adresează copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani, la cursa Preh de 4km se pot înscrie cei care au împlinit 15 ani iar la cursa Miele, de 10km, sunt acceptați alergătorii care au trecut de vârsta majoratului.

Crosul este organizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Atletism și Primăria Brașov și reprezintă un antrenament oficial pentru Bucharest Marathon.

Înscrierile se fac online, pe platforma team.hospice.ro, unde iubitorii de mișcare în aer liber vor găsi detaliile și regulamentul oficial al competiției, iar până în 17 iunie pot beneficia și de o reducere la taxa de participare . Contravaloarea acestei taxe, cuprinsă între 30 și 55 de lei de persoană, în funcție de specificul cursei, va fi folosită pentru a oferi servicii gratuite de îngrijire paliativă copiilor și adulților cu boli incurabile.  Una dintre noutățile acestei ediții aniversare este că alergătorii vor putea strânge fonduri pentru pacienții HOSPICE prin crearea de conturi pe platforma galantom.ro.

În România sunt aproximativ 170.000 de bolnavi care duc o astfel de luptă și mai puțin de 9% dintre ei au parte de servicii specializate menite să aducă un plus de calitate vieților și familiilor lor.

 

Crosul ”Aleargă tu pentru ei” a devenit un eveniment sportiv caritabil cu tradiție în Brașov. Cele nouă ediții desfășurate până acum au strâns la start în total peste 3.000 de alergători și peste 90 de companii și instituții implicate în susținerea evenimentului și a cauzei HOSPICE. După linia de finish, fondurile colectate în beneficiul bolnavilor incurabili în cele 9 ediții au depășit 50.000 de euro.  Care a fost atmosfera edițiilor trecute, puteți vedea aici.

Toți cei care vor să-și dedice efortul luptei pentru viață sunt așteptați să ia startul pe Aleea de sub Tâmpa sau să-i încurajeze pe cei care o vor face pe 14 iulie, la crosul ”Aleargă TU pentru ei”.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.  Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

 

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ).

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *