730 de bicicliști au pedalat pe 9 iunie, la”Bikeathon Țara Făgărașului”

Pe 9 iunie, în fața Cetății Făgăraș s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a concursului caritabil de ciclism ”Bikeathon Țara Făgărașului”. 730 de bicicliști au pedalat pentru cele 16 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, adunând astfel fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată prindă viață. Suma mobilizată până acum este de 161.756 lei, obținută din proiecte, sponsorizări și donații. Anul acesta, peste 350 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Țara Făgărașului să poată fi realizate. Donații se mai pot face până pe 30 iunie 2018: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-sustinatori/

Bikeathon Țara Făgărașului este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitate alocată. Sistemul de funcționare este următorul: organizaţiile și grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi bicicliștii aleg cauza pentru care se implică, iar susţinătorii donează pentru favoriților. Până acum, evenimentul a finanțat 52 de proiecte, cu peste 175.000 lei și a adus laolaltă 1.783 de bicicliști.

Cei 730 de bicicliști au pedalat într-una din cele 8 curse pregătite de organizatori și derulate  pe parcursul întregii zile. Cei mai mulți bicicliști au fost din Făgăraș, urmând orașele: Victoria, Brașov, Sibiu, București.

La cursa de 70 de kilometri au participat 18 bicicliști, cursa fiind câștigată de Vlad Alexandru Mateiu la masculin și de Mirela Isopescu la feminin. 39 de bicicliști au pedalat la cursa de 46 de kilometri și 72 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 319 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 281 de copii.

Anul acesta, Bikeathon a depășit granițele țării!

Românii din diaspora s-au mobilizat și au reușit să organizeze 2 curse, simultan cu cele desfășurate la Făgăraș. O echipă a fost alcătuită din 16 români care au pedalat în Ingolstadt, Germania și au reușit să strângă 300 de euro pentru proiectul ”Aproape de copii –mobilier nou pentru Pediatrie”.  Același proiect a fost susținut și de un grup de copii români din Anglia care au pedalat zilele acestea la Londra.

Bicicliștii și-au ales unul din cele 16 proiecte înscrise pe care pe care l-au susținut prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători (donatori):

Proiectul care a reușit să adune cele mai multe fonduri până acum, 17.879,5 lei, este ”Tinerii Mileniului III”, urmat de ”Ghiozdănelul Călător” cu 15.497,5 de lei și de Asociația Club Sportiv Oltul Făgăraș cu 7.482 de lei. Pe parcursul Bikeathon 2018, s-a derulat o campanie de fundraising pentru proiectele înscrise, iar cei mai harnici fundraiseri au fost premiați! Astfel, cel mai bun Fundraiser Junior, cu vârsta până în 12 ani a fost desemnat Motoc Ștefan Cristian, cu suma de 5.000 de lei. El a câștigat o bicicletă Pegas pentru copii și o excursie alături de familie la Legoland Germania, pe care a hotărât să le doneze! La categoria adulți, Fundraiserul întregii campanii Bikeathon este  Ana Borca, cu suma  mobilizată de 11.770 de lei care a câștigat o bicicletă oferită de Pegas!

Pentru prima data, la Bikeathon au pedalat și utilizatori de scaune rulante,ceea ce reprezintă o premieră anul acesta, o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului, în toate formele lor.Anul acesta, 6 persoane în scaune rulante sau handbike au pedalat 4 kilometri pe traseul cursei populare.Fundația Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viață independentă și, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.