Număr de telefon pentru tinerii care nici nu învaţă, nici nu lucrează

arhiva

0771.363.435 este numărul de telefon la care tinerii care nu urmează cursuri şi nici nu lucrează pot cere sprijin de la specialiştii din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov.
Numărul a fost alocat în cadrul proiectului INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare, al cărui obiectiv este creşterea numărului de tineri NEETs înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (SPO) în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin.
Tânărul NEETs este definit ca fiind acel tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională.
În cadrul proiectului, în fiecare judeţ au fost constituite echipe locale de intervenţie formate din experţi de ocupare, asistenţi sociali, consilieri şcolari/mediatori şcolari, care au rolul de a sprijini tinerii NEETs în funcţie de nevoile concrete ale acestora.
La numărul de telefon alocat pentru Braşov, tinerii pot afla care sunt avantajele pe care le pot obţine dacă se înregistrează la SPO, care sunt paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru înregistrare, ce acţiuni se vor derula în apropiere şi când vor avea loc acestea, cum pot participa etc.
Pentru mai multe informaţii, tinerii pot accesa şi pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) – anofm.ro.
Proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv specific 2.3 – Creşterea numărului tinerilor NEETs inactivi înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare.

sursa:bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.