Gheorghe Sucaciu: „Din punctul meu de vedere, acești sportivi nu mai au ce să caute la Clubul Sportiv Municipal Făgăraș

Primarul Făgărașului a organizat astăzi o conferință de presă, iar principala temă de discuție a fost Clubul Sportiv Municipal și mai exact situația celor doi handbaliști, care au fost sancționați din cauza comportamentului inadecvat fiind implicați într-un scandal la un club de noapte. Primarul Făgărașului spune că nu este mulțumit de hotărârea Consiliului Director care a decis sancționarea celor doi handbaliști cu 4000 lei și 2000 de lei amendă, propunerea președintelui CSM Făgăraș fiind de a se rezilia contractele cu sportivii Acatrinei Florin Constantin și Marian Filip.

Tema conferinței de astăzi se referă la Clubul Sportiv Municipal și mai exact la situația creată în noaptea de sâmbătă spre duminică, de cei doi sportivi de la clubul municipal. Comportamentul lor nesportiv, respectiv să vii după o înfrângere din deplasarea de la Vaslui, dar  să sărbătorești înfrângerea într-un club de noapte. Lucrurile acestea s-au repetat pe parcursul anului și am avut tot felul de informări în sensul acesta.  Dovezile nu le-am avut ca să putem să acționăm imediat, dar în momentul de față, dovezile sunt clare. I-am solicitat președintelui să convoace Consiliul Director și să ia măsurile ce se impun, pentru că în regulament se spune clar că dacă au un comportament nesportiv și se abat de la regulament se încheie contractul. Am justificarea și propunerea președintelui din data de 17.05.2018, când a fost Consiliul Director. Acesta a făcut propunerea de reziliere a contractelor, dar  Consiliul Director a respins această propunere și a decis să sancționeze pe unul din sportivi cu 4000 de lei iar pe celălalt cu 2000 de lei. Nu mi se pare normal ca la un salariu de 10.000 de lei să ai un asemenea comportament și nu mi se pare normal ca la un salariu, plătit din bugetul Municipiului Făgăraș pe tine să nu te intereseze sa-ți îndeplinești obiectivul ca sportiv. Ai înfrângere după înfrângere iar comportamentul față de făgărășeni  nu e normal. Eu cer președintelui să convoace Consiliul Director și să analizeze această situație așa cum scrie regulamentul, pentru că eu, ca reprezentat legal al finanțatorului, nu sunt de acord să mai plătim sportivi care să aibă un comportament de genul acesta și mai mult de atât să nu-i intereseze performanța CSM“, a spus Gheorghe Sucaciu.

Reamintim că în urma anchetei interne desfășurată de CSM Făgăraș, conducerea clubului ne-a transmis în 18 mai următoarele:

„Asa cum am promis in precedentul comunicat, va facem cunoscute rezultatul anchetei interne si masurile decise de Consiliul Director al Clubului Sportiv Municipal Fagaras.

În data de 13.05.2018, noaptea de sâmbătă spre duminica, doi sportivi: Acatrinei Florin si Filip Marian, la întoarcerea din deplasarea la Vaslui, în loc sa se odihneasca si sa se refacă după un meci dificil si o deplasarea grea, au ales sa petreacă într-un club. Aici Acatrinei Florin a avut o atitudine provocatoare fata de unii clienti ai clubului, provocand un conflict minor. Din informatiile primite, Filip Marian nu a participat la acel mic conflict, el parasind localul inaintea declansarii evenimentelor. Ulterior, Filip Marian a fost sunat de patronul localului sa il ia pe colegul Acatrinei din mijlocul conflictului. Faptele comise de sportivi au generat și alimentat o stare de dezamagire si neincredere in rândul finantatorilor Clubului CSM Fagaras si a suporterilor echipei noastre, care nu vor înțelege niciodata de ce, desi au pierdut si ultima șansa de atingere a obiectivului propus, pierzând si meciul cu HC Vaslui, sportivii au ales sa petreaca in Club, în loc sa se odihnească în vederea pregătirii pentru meciurile de baraj care urmează.

S-a hotărât santionarea celor doi sportivi astfel: Acatrinei Florin cu 4000 lei si Filip Marian cu 2000 lei., se arată în comunicatul de presă, semnat de Marius Gruia, președ. CSM Făgăraș.

Nu este pentru prima dată când cei doi sportivi sunt sancționați. Potrivit primarului, Acatrinei a fost amendat încă o dată cu suma de 3000 de lei plus 50% reținere din salariu, iar Filip cu 30% din salariu plus 1000 de lei amendă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.