Copiii Făgărașului învață prin joacă și concursuri să protejeze natura

Prin joacă, prin desen, prin proiecte, copiii Făgărașului învață să colecteze selectiv, dar și despre importanța protejării mediului înconjurător. Societatea de salubritate a orașului a organizat din nou o campanie în rândul elevilor făgărășeni iar astăzi, în cadrul unui eveniment intitulat „UN nou început, ecologie si colectare selectiva”. Primii care au ajuns la Casa Municipală de Cultură au fost elevii claselor I-IV,  care și-au etalat propriile creații vestimentare din materiale reciclabile.

 

 

Mă numesc Ilaria și am lucrat la acest costum foarte mult. Acest costum reprezintă cerul, cu pajiștea și e realizat din materiale reciclabile“, „Sunt îmbrăcată într-o rochie de prințesă, realizată din saci din plastic și sticle tăiate, din plastic“, ne-au spus copiii.

 

 

 

„Ne bucurăm că instituțiile de învățământ din Făgăraș au răspuns afirmativ la campania noastră „Un nou început, ecologie și colectare selectivă“. A fost organizat un concurs între copiii claselor I-IV de desene. De asemenea, copiii și-au pus imaginația la contribuție și au realizat costume din materiale reciclabile, iar elevii de liceu vor prezenta mai multe filmulețe despre cât de importantă este colectarea selectivă. Pentru ca instituție este foarte importantă familiarizarea  cu acest sistem de colectare selectivă ,mai ales în rândul tinerilor, pentru a fi responsabili și pentru a se bucura de un mediu cât mai curat“, ne-a spus Laura Ramba, de la Salco Serv.

Juriul evenimentului va înmâna la sfârșitul evenimentului tuturor participanților „Diploma de Merit”, dar și diverse materiale de informare, educare și conștientizare a importanței reciclării și colectării selective.
În acest mod, școlarii făgărășeni conștientizează importanța colectării și se educă cu privire la modul de aplicabilitate, prin implicare directa în manifestarea locala de a colecta selectiv și ecologiza zona în care ei trăiesc, învață și se joacă.

Această campanie este continuată de voluntari ai Clubului de Turism si Ecologizare, TurAlpin – Fagaras, care se vor aduna si vor distribui, pe trasee prestabilite, in Municipiul Fagaras, saci menajeri, materiale si informatii pentru constientizarea, educarea si implicarea tuturor ce traiesc la case, in urbea noastra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.