Colectarea selectivă și ecologizarea, din nou în atenția elevilor făgărășeni

Lunile martie, aprilie, mai înseamnă „Un nou început”. Campania primăverii – ”luna curățeniei” este sărbătorită anul acesta de Salco Serv, în cadrul unui eveniment, care va avea loc în 11 mai, în foaierul Casei de Cultură a Municipiului Făgăraș.

Fiecare institutie de învățământ, din orasul nostru, este invitată să participe cu toate clasele I-XII, la tema acestei primăveri: „UN Nou Inceput, ecologie si colectare selectiva”.
Îi vom aștepta întâi, pe cei mici, din clasele I-IV, de la orele 10, să-și etaleze propriile creații vestimentare din materiale reciclabile, coordonați de doamnele si domnii învățători. Al II-lea tur, de la orele 11.30, este rezervat elevilor din clasele V-VIII ce își vor aduce atât desenele, cât și machetele create pe tema propusă de organizator. Nu în ultimul rând, sunt invitați și liceenii să-și prezinte propriile proiecte de slide-uri sau chiar proiecții video într-o reală dezbatere cu toți cei prezenți“, spus reprezentanții Salco Serv.

Un singur proiect pe fiecare clasa este binevenit!

Juriul evenimentului va înmâna tuturor participanților „Diploma de Merit”, dar și diverse materiale de informare, educare și conștientizare a importanței reciclării și colectării selective.
În acest mod, școlarii făgărășeni conștientizează importanța colectării și se educă cu privire la modul de aplicabilitate, prin implicare directa în manifestarea locala de a colecta selectiv și ecologiza zona în care ei trăiesc, învață și se joacă.

Această campanie este continuată de voluntari ai Clubului de Turism si Ecologizare, TurAlpin – Fagaras, care se vor aduna si vor distribui, pe trasee prestabilite, in Municipiul Fagaras, saci menajeri, materiale si informatii pentru constientizarea, educarea si implicarea tuturor ce traiesc la case, in urbea noastra.

Ne dorim, atât pe termen lung si mediu, cât si pe termen scurt, sa atragem un numar cat mai mare de voluntari care sa participe direct la evenimente si proiecte interactive. Totodata, vrem sa dezvoltam simtul civic atât al fagaraseanului, cât si al vecinilor nostri, pentru o colectare selectiva a deseurilor, prin informare si educare gratuita, dar si prin premiere si distribuire de materiale si produse necesare activității de intretinere a curateniei private, dar si publice“, a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Salco Serv SA are capital integral de stat, actionar unic fiind Municipiul Fagaras, care exercita prin intermediul Consiliului Local atributiile Adunarii Generale a Actionarilor. Societatea ofera serviciul de salubrizare si astfel, in prezent aceasta dispune de un parc auto de 4 autocompactoare pentru ridicarea europubelelor si eurocontainerelor, 3 autocontainere pentru ridicarea containerelor de 4 mc, 3 tractoare cu remorci basculante, 2 autospeciale cu lama, 1 sararita, 2 lame tractate pentru tractor,1 autospeciala pentru maturat si stropit strazi, 1 multicar multifunctional (dezapezit, combatere polei, maturat si stropit parcari si trotuare.), 1 masina de maturat alei si trotuare (pe gaz).
Societatea are implementat un sistem integrat de management al calitatii si al mediului SR EN ISO 9001 SI SR EN ISO 14001, certificat de catre RINA SIMTEX. In anul 2011 s-a realizat si certificarea pe domeniul nou de activitate – cod caen 8129 – Alte servicii de curatenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *