Ziua Internațională a Romilor, marcată și la Făgăraș

Ziua Internațională a Romilor a fost marcată ieri și la Făgăraș. Primăria Municipiului Făgăraș în parteneriat cu Asociația Partida Romilor Pro Europa Făgăraș a organizat la crama Cetății Făgăraș un eveniment dedicat acestei zile.

Cu acest prilej, 16 elevi de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ și de la Colegiul „Aurel Vijoli“, elevi care au obținut rezultate bune la învățătură, au fost premiați. Aceștia au primit câte un  voucher în valoare de 200 de lei. Cu acesta își vor putea procura doar rechizite școlare.

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Romilor. Este pentru prima dată când o sărbătorim la Făgăraș utilizând bugetul municipiului Făgăraș. Au venit invitați din București, de la Brașov, avem onoarea să fie aici domnul Ilie Dincă, secretar de stat, domnul primar, domnul administrator, domnul inspector general, sunt mai mulți oameni care au ținut să fie alături de noi și le mulțumim pe această cale. 16 copii au fost premiați, copii care ne-au încântat cu activitatea lor școlară în primul semestru. Suntem foarte bucuroși și sperăm ca acesta să fie primul eveniment dintr-o lungă serie care va urma“, ne-a spus Ionuț Androne, reprezentant al Asociației Partida Romilor Pro Europa Făgăraș.

Ziua internaţională a romilor se sărbătoreşte în fiecare an, în 8 aprilie.Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, in 1971, la primul congresinternaţional al romilor. Scopul acestei zile este acela de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă romii. Ea a devenit, de asemenea, ziua memoriei romilor omorâţi de nazişti în timpul celui de al doilea Război  Mondial.
Pe 8 aprilie, în toate ţările lumii au loc seminarii, festivaluri sau acţiuni umanitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *