Nouă salvamontişti şi patru jandarmi montani se pregătesc pentru acţiunea de recuperare a trupurilor turiștilor, din Munții Făgăraș

foto:digi24.ro

Nouă salvamontişti şi patru jandarmi montani se pregătesc pentru acţiunea de recuperare a trupurilor celor doi turişti reperaţi pe cale aeriană în Munţii Făgăraş. Al treilea turist trebuie căutat în continuare, întrucât nu a putut fi localizat din elicopter, în cursul acţiunii de ieri.

Unul dintre salvatorii montani va fi în elicopter, iar ceilalţi vor forma două echipe, conform primelor informaţii.

Vor intra două echipe de salvatori. Pe unul îl vor duce în sus, câteva sute de metri, cu nişte sisteme speciale, pe o platformă unde poate să coboare elicopterul, iar pe celălalt îl vor coborî câteva sute de metri, către o poiană. Salvatorii coboară din elicopter, se caţără, că nu e potecă până acolo. E un perete pe care cei doi sunt atârnaţi, unde sunt ei nu ajunge cablul de la elicopter care are 50 de metri. Cadavrele sunt pe două văi diferite, nu au murit din aceeaşi cauză şi în acelaşi timp. Există posibilitatea ca de unul dintre ei să fie legat al treilea, care nu se ştie unde e”, a declarat, pentru mediafax.ro, Sabin Cornoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

Amintim că cei trei turişti, doi bărbaţi de aproximativ 60 de ani şi fiul în vârstă de 18 ani al unuia dintre ei, au venit din Iaşi pentru o excursie de 10 zile în Munţii Făgăraş, începută pe 30 martie. Cei trei au lăsat maşina în curtea Schitului „Sfântul Ioan Botezătorul”, din satul Breaza, iar stareţul a sesizat autorităţile cu privire la faptul că turiştii nu au revenit la maşină. Căutările au început cu elicopterul în prima zi de Paşte, iar ieri au fost observate cele două trupuri neînsufleţite.
Salvatorii montani nu au putut acţiona terestru, din cauza riscului major de avalanşe.

sursa: mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *