Vești bune! Începe marea asfaltare în Făgăraș

Vești bune pentru făgărășeni! Marea asfaltare prin PNDL, așteptată de toată lumea și întârziată de nereguli ale proiectului și contestații nenumărate, va demara după sărbătorile de Paște. Chiar în această dimineață a venit vestea că instanța a dat câștig de cauză Primăriei Făgăraș, asta după ce una din firmele care au participat la licitație pentru lucrarea prin PNDL, a contestat și în instanță licitația.

Am câștigat în instanță procesul cu Fincodrum, pentru acele licitații de modernizare infrastructură și în următoarea perioadă vom da ordinul de începere al lucrărilor. Acum, vom proceda noi la a da în judecată firma respectivă pentru a răspunde din toate punctele de vedere: și penal și  din punct de vedere al daunelor“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că 10 firme s-au înscris la licitația pentru proiectul de asfaltare prin PNDL, în valoare totală de aproximativ 25 de milioane de lei. În urma adjudecării, una din firme, respectiv Fincodrum din Brasov, nemulțumită de rezultatul comisiei de licitație a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Deși, acest consiliu a dat câștig de cauză Primăriei Făgăraș, această firmă a mers în instanță, instanță care a dat câștig de cauză  tot Primăriei Făgăraș.

Acest proiect  prin PNDL a fost câștigat de Primăria Făgăraș în anul 2014. Este vorba de un proiect pentru asfaltarea a peste 16 km de drumuri, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei.  Proiectul vizează covoare asfaltice pentru cartierul Florilor, strada Crinului, str. Octavian Paler, str. 13 Decembrie, Șoseaua Combinatului și cartierul Combinatului, Șoseaua Hurezului și strada Negoiu.

De asemenea, s-au început lucrări de întreținere a drumurilor , dar și de modernizare.

Pentru toate lucrările, pentru care s-a finalizat licitația în perioada iernii, acum după data de 15 martie, am dat ordinul de începere al lucrărilor. Avem reabilitarea trotuarelor în zona centrală și încă trei alei, cele care fac legătura între Bulevard și str. Doamna Stanca sau între Bulevard și str. Școlii. Alte contracte,  pentru întreținerea  și reabilitarea drumurilor, le-am demarat tot după 15 martie. Lucrări de întreținere vor fi demarate în tot orașul, dar am început cu străzile care erau în stare gravă de degradare. De asemenea, se lucrează la lotul 4, care cuprinde străzile Castanului, Stejarului, Teiului“, ne-a mai spus primarul Făgărașului.

În licitație se mai află în acest moment și reabilitarea străzii Doamna Stanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *