Bosch a ales Simeria în defavoarea Făgărașului, pentru a construi o fabrică de mașini de spălat

foto: SC CON-A SRL

BSH Hausgeräte GmbH, companie a concernului german Bosch, a ales Simeria în defavoarea Făgărașului pentru a construi o fabrică de mașini de spălat. Acest anunț a fost făcut astăzi de către primarul orașului Simeria în presa națională. Faptul că această companie ar alege orașul Simeria a fost anunțat și de Guvernul României la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, când potrivit adevărul.ro „premierul Mihai Tudose i-a primit, astăzi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii companiei germane BSH Home Appliance Group, din domeniul producţiei electrocasnicelor. Tema discuţiilor a vizat proiectele de investiţii ale companiei din cadrul grupului german Bosch, în România, cu perspectiva de dezvoltare locală atât pe plan economic, cât şi pe plan educaţional, prin construirea unei fabrici în Simeria, Hunedoara, şi prin colaborarea cu primăria locală în vederea pregătirii forţei de muncă“.

Așadar, potrivit adevărul.ro, grupul Bosch a achiziţionat peste 40 de hectare de teren la marginea oraşului Simeria, pentru a construi o fabrică de maşini de spălat. Investiţia se ridică la 110 milioane de euro şi va creşte veniturile primăriei cu peste 20 la sută.
BSH Hausgeräte GmbH, comanie a concernului german Bosch, va construi o fabrică de maşini de spălat în Simeria. Investiţia se ridică la 110 milioane de euro, iar pentru înfiinţarea fabricii au fost achiziţionate peste 40 de hectare de teren în oraşul hunedorean. Discuţiile dintre Primăria Simeria şi reprezentaţii Bosch care au precedat investiţia au început în urmă cu un an. „În acest timp am avut peste 30 de şedinţe pe tema investiţiei, 20 de pagini cu răspunsuri, peste 130 de mailuri cu întrebări şi clarificări, am emis aproape 100 de documentaţii şi au fost aprobate 7 hotărâri de consiliu local”, a declarat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria. Compania germană a ales să investească la Simeria după ce a vizitat mai multe locaţii din judeţul Hunedoara şi a analizat şi posibilitatea de a construi fabrica în oraşul Făgăraş, susţine Rîşteiu.

Autoritățile locale din Făgăraș spun că vor transmite un comunicat de presă privind acest subiect.
Citeste mai mult: adev.ro/p6criv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *