Apele s-au retras, pagubele ies la iveală

Apele s-au retras din satul Paltin, comuna Șinca Nouă, însă efectele viiturii încă se resimt. Oamenii, ajutați de echipele SVSU locale, lucrează de zor pentru a scoate apa și nămolul din gospodării și pentru refacerea drumurilor afectate. Peste 20 de locuințe au fost inundate iar Drumul Județean 106 A a fost rupt în câteva locuri.

Apele s-au retras în mare parte. Valea mai e încă mare, dar mult, mult redusă față de ce a fost. Sunt pagube materiale, în special la infrastructura rutieră. Drumul Județean 106 A, în Paltin, e rupt în câteva locuri, Drumul Județean 106, de la Șinca Nouă la Vlădeni, are trei podețe afectate serios, plus suprafața lui de cale de rulare. Pe două străzi din Șinca Nouă: strada Ulița Mare și pe Iaz, sunt trei puncte pe o distanță de 150 m cumulat în care este afectată rezistența acestor străzi. Trebuie să facem neapărat și acolo niște ziduri de protecție. Gospodăriile din Paltin, care au fost afectate,  acum îi sprijinim pe oameni să scoată din curți, din beciuri apa, nămolul. Echipele au fost permanent acolo, sunt doar cele de la noi din comună. Nu cerem sprijin pe nicăieri, o să trecem cu bine și viața o să intre în normal“, a spus Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

De ieri a fost deschisă și școala iar copiii și-au reluat activitatea. Totuși, pe drumul județean din Paltin, se poate circula până la un anumit punct unde e rupt destul de tare, dar autoritățile spun că vor interveni pentru a astupa această ruptură făcută de ape.

Lumea nu e plângăcioasă, e încă stilul vechi în care oamenii luptă prin forțe proprii, ba chiar mai fac și ceva pentru țară. Ori acum, mai modern decât în Europa, e ca toată țara să facă ceva pentru oameni, toată lumea tot cere, uitând de multe ori că prima dată, tu singur trebuie să te ajuți și pe urmă să ai pretenții să ți se ofere câte ceva. “, a mai spus primarul comunei Șinca Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *