Noapte de coșmar în mai multe localități din județ

Precipitațiile abundente și scurgerile de pe versanți de azi-noapte au cauzat inundații în mai multe zone din județ.

Iată situația în județ în această dimineață, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, cpt. Ciprian Sfreja:

– În localitatea Dumbrăvița sunt afectate 3 case și 7 curți, iar un punct trafo este deconectat, aproximativ 416 consumatori rămași fără energie electrică. Intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, o motopompă și un camion cu 8 cadre de la ISU Brașov.

– În localitatea Codlea sunt 10 gospodării inundate, intervine SVSU.
În jurul orei 04.00 traficul de pe podul de pe DJ 104 care face legătura între Crihalma și Comăna a fost oprit, localitățile nu sunt izolate.

– În Crizbav sunt 32 de gospodării inundate (curți), intervine SVSU Crizbav

– În Bod sunt inundate 5 ha de teren viran. Intervine SVSU și o autospecială de la ISU Brașov.

– În localitatea Stupini sunt afectate 7 gospodării, se intervine cu 3 motopompe și 1 autospecială din cadrul ISU pentru evacuarea apei.

– În comună Sinca Nouă, sat Paltin sunt inundate 4 curți și drumul de acces către sat, intervine SVSU Șinca.

– Se intervine în continuare la Vama Buzăului, aproximativ 60 de curți inundate, se intervine cu o motopompă și 1 camion.

Este în vigoare Cod Roșu hidrologic de inundații până la ora 12.00.

Și pompierii Detașamentului din Făgăraș au fost la datorie toată noaptea. Aceștia au acționat în zona Homorod alături de colegii din Brașov, Victoria sau Zărnești cu motopompe de capacitate mare. Potrivit ISU și la această oră se intervine pentru evacuarea apei din curți și locuințe. În Homorod sunt 24 de curți inundate, 4 locuințe și 85 de hectare de teren.

La Homorod se acționează cu cadre ISU de la Brașov, Făgăraș și Victoria și de la Apele Române. În toată zona de la Rupea în jos: Homorod, Hoghiz, am fost în toate localitățile împreună cu cei de la ISU și în fiecare localitate în parte, în funcție de intensitatea problemelor s-au luat măsurile corespunzătoare. În momentul de față debitele afluenților râului Olt, sunt staționare, în scădere ”, a precizat prefectul Marian Rasaliu.

 

Și la Șoarș, debitul pârâului care trece prin sat a crescut mult azi-noapte, însă nu a făcut pagube mari. Câteva pivnițe și o locuință au fost inundate, potrivit unui localnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *