Imagini șocante. Podul de peste Olt de la Crihalma riscă să fie luat de ape din cauza tonelor de gunoaie
Așa cum au anunțat hidrologii, debitul mai multor râuri și pârâuri a crescut mult, iar în multe localități din județul Brașov apele au ajuns pe terenurile oamenilor și chiar în gospodării. Și cum era de așteptat, ca aproape în fiecare an, apele Oltului au ieșit și la Comăna. În jur de 80 de hectare de teren sunt inundate. Însă problema principală o reprezintă acumularea de arbori și gunoaie la podul de peste Olt, care face legătura între Comăna de Jos și Crihalma. Imaginile de aici sunt șocante. Tone de gunoaie, arbori, au rămas blocate la pilonii podului. De ieri, autoritățile din comună acționează la decolmatarea râului, însă sunt depășite de situație și așteaptă întăriri de la cei abilitați să o facă, astfel podul riscă să fie distrus.
„Din cauza topirii zăpezii și a temperaturilor mai ridicate, dar și a ploilor din ultima perioadă, a crescut mult debitul râului Olt și, ca de fiecare dată, s-au adunat arbori, gunoaie la podul de peste Olt. Debitul râului nu este atât de mare încât să ne îngrijoreze, a fost inundată o suprafață de de 70-80 de ha de terenuri, gospodării încă nu sunt inundate – să sperăm că nu vor fi – dar avem probleme la podul Oltului, pe DJ 104 K între Crihalma și Comăna de Jos. Noi am intervenit ieri toată ziua, am descongestionat tot ce era în amonte de pod, deși nu era atribuția primăriei. Suntem și astăzi aici și încercăm să mai curățăm, dar deja situația ne depășește. Podul s-a mișcat și riscăm să rămânem fără el“, a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.
Prefectul județului, dar și șeful ISU au ajuns în această dimineață la Comăna pentru a evalua situația. Autoritățile din comună așteaptă acum întăriri.
„La 4 dimineața, domnul prefect era deja la Primăria la Comăna împreună cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au evaluat situația. Așteptăm acum instituțiile abilitate să ia hotărârea și să se aciționeze ca în situații de urgență. Sper să vină o firmă să rezolve treaba pentru că pe noi ne depășește această situație. Să vină oameni cu utilaje adevărate; noi acționăm cu două TAF-uri care nu sunt ale noastre, ci ale unor oameni de bine, din zonă, care au venit și ne-au ajutat. Poliția e lângă noi, instituțiile de bază, dar noi suntem depășiți de situație; dacă nu vine cineva care are putere mai mare, cu utilaje mai mari, suntem terminați“, a mai spus Viorel Grusea.