Cursuri de formare profesională gratuite, organizate la AJOFM Braşov

arhiva

În luna martie 2018, şomerii din județul Brașov se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: agent de securitate, casier, confecționer-asamblor articole din textile, cosmetician, inspector (referent) resurse umane, operator introducere, validare și prelucrare date, ospătar, recepționer hotel si sudor.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 22 – 28 martie 2018. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: liceul pentru cursul de recepționer hotel; liceul cu diploma de bacalaureat pentru
cursul de inspector (referent) resurse umane si studii minime obligatorii pentru cursurile de: agent securitate (fara cazier), casier, confecționer-asamblor articole din textile, operator introducere, validare si prelucrare date, ospătar si sudor.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului variaza intre 2 si 6 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare inscrierii la un program de formare profesionala sunt următoarele:

• actul de identitate, în original şi copie;
• certificat de naştere, în original şi copie;
• actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
• actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
• cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
• recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *