Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat ieri „Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 5 – 18 februarie 2018”. 

TRANSILVANIA

În primele două zile se vor înregistra valori termice medii diurne de aproximativ 2 grade, și nocturne de –8…-5 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Pe 7 și 8 februarie vremea se va încălzi și regimul temperaturilor maxime va fi caracterizat de o medie de 6…7 grade, in timp ce în cursul nopților se vor înregistra temperaturi de -2…-1 grad. Apoi va avea loc un proces de răcire treptată, ce va conduce la o vreme relativ rece în intervalul 11 – 14 februarie, cu medii ale maximelor diurne de 1…2 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ -8 grade. După această dată și până la sfârșitul intervalului de prognoză, regimul termic nocturn se va menține constant, iar cel diurn va marca o creștere ușoară abia spre 18 februarie, când se va atinge o medie regională de 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni și doar în jurul datei de 10 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai importante cantitativ.

LA MUNTE

Pe întreg intervalul de prognoză, valorile de temperatură vor fi negative, atât ziua, cât și noaptea. În zilele de 5 și 6 februarie și în intervalul 12 – 17 februarie, nopțile vor fi geroase, iar media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -10 grade. Cea mai ridicată temperatură medie nocturnă, de aproximativ -4 grade, se va consemna pe data de 8 februarie. Regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori medii cuprinse, în general, între -4 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 7 – 10 februarie, când vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare ca acestea să fie importante cantitativ în jurul datei de 10 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *