Bancnote și monede cu noua stemă a țării. Atenție la infractorii care profită de aceste modificări!

foto: http://www.bihon.ro

 Începând cu 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României a pus în circulație bancnote şi monede cu noua stemă a ţării, iar infractorii au profitat de această circumstanță pentru a induce în eroare victimele în vederea însușirii unor sume de bani.  În fapt, bancnotele cu noua stemă (cu acvila încoronată) vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”, dar asta NU înseamnă că banii actuali nu mai sunt valabili, ei vor circula în paralel cu cei noi.

În vederea prevenirii unor astfel de evenimente nedorite, Poliţia Braşov recomandă:

  • Manifestați  mai multă prudență în ceea ce privește permiterea accesului în locuință a unor persoane necunoscute sub diferite pretexte. Refuzaţi orice dialog cu persoanele care vi se par suspecte.
  • Este esențial să nu primiţi persoane străine în locuinţa dumneavoastră. Dacă este necesar să plătiţi pentru un serviciu sau un bun, trebuie să le puneţi în vedere persoanelor străine să aştepte la uşă sau, dacă locuiți la casă, să aștepte la poartă, iar acestea să fie încuiate.
  • În cazul în care persoane necunoscute vă abordează în spaţii publice şi se oferă să vă ajute în diferite probleme, este indicat să nu destăinuiţi aspecte ale vieţii personale, uneori oferta de ajutor din partea acestora nu este sinceră.
  • Nu cădeţi în plasa infractorilor  care vă cer să schimbaţi bancnote de 100, 200 sau 500 de lei, pentru că acestea fie sunt false, fie persoanele care v-au cerut acest lucru vor să afle unde vă ţineţi banii.
  • Sub nicio formă să nu oferiţi informaţii în legătură cu sumele de bani pe care le deţineţi, lucru valabil şi în cazul bijuteriilor, depozitelor sau conturilor bancare, în special când vi se solicită aceste detalii prin telefon şi indiferent cum se recomandă cei care le solicită.
  • Nu schimbați bani, în special valută, dacă nu aveţi cum să le verificaţi autenticitatea.

În cazul în care persoanele care se prezintă la ușa dvs pretind că sunt angajați ai societăților ELECTRICA, ENGIE, COMPANIA APA BRAȘOV, există câteva informații care trebuie verificate înainte să le permiteți accesul în locuință:

  • Să poarte uniforme cu însemne specifice.
  • Să aibă asupra lor legitimații înseriate, cu fotografia angajatului și vizate pentru anul în curs.
  • Pentru lucrări de reparații sau mentenanță, se deplasează cu autospeciale inscripționate cu denumirea societății respective.
  • Nu returnează bani pentru facturi mai mari decât consumul real (nu fac regularizări pe loc).

 

ATENȚIE!! Angajații RCS-RDS vin doar la solicitarea clienților

Puteți verifica veridicitatea datelor înscrise pe legitimații la următoarele numere de telefon:

ELECTRICA BRAȘOV: 0800801929, 0268929, 0268402050               

ENGIE (GAZ): 021928 sau 0374676100

COMPANIA APA: 0268926

                                     

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.