Caz revoltător! Reprezentanții unei societăți de alimentație publică s-au descotorosit de gunoaie pe marginea râului Berivoi

Caz revoltător în Făgăraș! Administratorul unei societăți de alimentație publică s-a gândit că nu are nevoie ca deșeurile menajere să fie preluate de operatorul abilitat și că se poate descotorosi singur de acestea. Reprezentanții societății au aruncat o remorcă de gunoaie pe marginea râului Berivoi, din parcul Regina Maria. O patrulă a Poliției Locale a descoperit cei 10 mc de gunoi și a început verificările. Polițiștii constat că societatea nu deținea de câțiva ani contract de presări servicii cu societatea de salubritate din orașul nostru.

„În data de 16.01.2018, în jurul orei 13.15 o patrulă din cadrul Poliției Locale a identificat în apropierea parcului Regina Maria, aproape de râul Berivoi, o cantitate de aproximativ 10 mc de deșeuri menajere. În urma verificărilor efectuate, a fost identificat producătorul deșeurilor ca fiind o societate de alimentație publică de pe raza Municipiului Făgăraș. A fost contactat administratorul societății aducându-i-se la cunoștință fapta de care se face vinovată societatea respectivă și procedura de eliminare a deșeurilor din zonă, respectiv contractarea operatorului de salubritatea Salco Serv și suportarea contravalorii ridicării deșeurilor de către societatea. Suplimentar, societatea va fi sancționată contravențional pentru fapta comisă“, ne-a spus Lucian Petri, directorul Poliției Locale Făgăraș.

Deși deșeurile menajere aparțineau acestei societăți care administrează restaurantul din parc, polițiștii locali găsind inclusiv facturi, chitanțe, bonuri fiscale, la Salco Serv s-a prezentat un făgărășean, persoană fizică. Acesta a declarat că el este cel care a luat deșeurile de la societate și le-a aruncat pe malul Berivoiului.

A venit o persană fizică la noi, la societate care a declarat că a aruncat gunoiul ilegal pe malul Berivoiului și a fost prins de către Poliția Locală. El s-a recomandat ca fiind o persoană fizică care a luat deșeurile unui restaurant și le- a aruncat pe malului Berivoiului. A fost prins și a venit să plătească contravaloarea ridicării deșeurilor. În zona respectivă sunt mult mai multe gunoaie aruncate. Din păcate acesta este nivelul de civilizație al nostru, aruncăm pe unde putem și nu ne prinde nimeni“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Prețul standard pentru ridicarea deșeurilor este de 100 lei/mc, Oricum societatea de alimentație publică nu deține contract de salubritate cu Salco Serv, drept pentru care este dată în judecată pentru recuperarea debitelor restante. În acest sens, societatea trebuie să plătească la Serviciul de Taxe și Impozite o taxă specială, prevăzută de o Hotărâre a Consiliului Local, în cazul celor care nu au încheiat contrat de salubritate și care este mult mai mare față de tarifele obișnuite.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *