Clădire prăbușită la Manutanța. Galerie foto

Sperietură de moarte pentru familiile care locuiesc la Manutanța. O parte a clădirii s-a prăbușit în această după-amiază. Echipele de intervenție au sosit imediat la fața locului. Pompierii au intervenit cu două autospeciale și un echipaj SMURD. De asemenea la fața locului au ajuns și echipaje ale Ambulanței , Jandarmeriei și ale Poliției. Din fericire, în cele două locuințe se afla doar o singură persoană care a ieșit imediat când a auzit un zgomot puternic. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a făcut un atac de panică.

„Ne-am speriat foarte tare. Era doar o femeie, dar a ieșit afară. S-a speriat și i s-a făcut rău, au dus-o pe brațe la ambulanță“, a spus o locatară.

Manutanța, una din vechile clădiri ale Făgărașului a fost a Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte până la Revoluția din decembrie 1989.  După această dată, clădirea a căpătat o destinație socială și mai multe familii defavorizate au ajuns în chirie acolo. Ani la rând pe masa Consiliului Local au fost prezentate problemele apărute acolo: clădire degradată, chirii neplătite, chiriași evacuați sau focare de infecție. De fiecare dată problemele erau lăsate deoparte nefiind prioritare. Anul trecut, au fost făcute primele lucrări de reparații acolo pentru că toată clădirea este deteriorată.

„Anul trecut am făcut o expertiză și am alocat în buget o sumă de bani pentru a face o reparație și am făcut reparația la partea de la stradă. urma ca ulterior să mai alocăm bani și să mai facem reparații la restul clădirii cu toate că este foarte veche și trebuie să investim destul de mulți bani. Acum, Consiliul Local, cred că vede știrile și să nu mai aibă un vot împotriva achiziționării imobilelor  în Făgăraș pentru că vedeți că sunt situații de criză unde noi trebuie să alocăm spații pentru familii . În momentul  de față sunt două familii care la noapte o să doarmă undeva la prieteni iar mâine dimineață am convocat compartimentele primăriei de specialitate ca să găsim o soluție urgentă pentru a caza acele familii pentru o anumită perioadă de timp iar la investiții să urgentăm reparația pentru ca pe acele familii să nu le prindă iarna în stradă“, a declarat primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

În această situație sunt și alte clădiri care sunt ale primăriei și unde sunt în chirie familii defavorizate. Însă Făgărașului ar avea nevoie de și mai multe astfel de locuințe pentru că la primărie sunt înregistrate peste 200 astfel de cereri care nu au fost soluționate din lipsa acestor spații locative.

„Spațiul nostru locativ este foarte vechi; nu s-a investit ani de zile în aceste spații locative. Noi, în momentul de față, așa cum vă mai spuneam și altă dată, am făcut expertize clădirilor de pe Republicii, unde avem și noi spațiu locativ și e o zonă protejată. O să luăm avizele și le vom reabilita. Aproape toate spațiile locative ale municipiului Făgăraș sunt spații deteriorate și necesită foarte mulți bani. Am făcut această strategie pe termen scurt de a cumpăra alte spații locative. Cu banii cu care am fi cumpărat două-trei apartamente, trebuie să investim în reparații. De exemplu pentru clădirea acesta o să ne trebuiască banii sau mai mult decât acei 14.000 de euro cu care am fi cumpărat un apartament cu două camere. În această casă al cărei acoperiș a căzut stau două familii, dar este un spațiu cât un apartament cu două camere. Niște calcule matematice sunt făcute și doar Consiliul Local trebuie să ne înțeleagă și aprobe toate aceste inițiative“, a mai spus primarul Făgărașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *