Emoții în prima zi de școală. Foto

Au spus adio vacanţei de vară şi, pregătiţi cu ghiozdane, uniforme şi buchete cu flori, elevii s-au îndreptat luni, 11 septembrie, spre şcoală. Emoţionaţi şi plini de nerăbdare să-şi cunoască sau să-şi revadă profesorii şi colegii, mii de elevi din Făgăraş au aşteptat în curtea şcolii, deschiderea noului an şcolar. Nu mai puţin emoţionaţi au fost şi profesorii şi părinţii copiilor. 

Încă de la primele ore ale dimineţii, mii de elevi făgărăşeni s-au îndreptat sfioşi spre instituțiile de învățământ, îmbrăcaţi în uniforme şi cu buchete de flori în mână. Începutul anului şcolar i-a găsit pe elevi plini de emoţie, dar şi bucuroşi la revederea profesorilor şi a colegilor. Şi-au povestit aventurile din vacanţa de vară, dar au discutat şi despre planurile pentru noul an şcolar.

Prima zi de şcoală va rămâne cu siguranţă o zi de neuitat în special pentru copiii care au păşit pentru prima oară într-o unitate de învăţământ. Este vorba de bobocii claselor pregătitoare care au făcut luni, 11 septembrie, cunoştinţă cu viaţa de şcolar. Îmbrăcaţi frumos, cu flori în mână şi cu ghiozdanul în spate, micuţii au păşit timid în şcoala unde vor învăţa în următorii ani. Emoţiile au fost nespus de mari pentru prichindeii care de astăzi sunt şcolari.

Festivitățile de început de an școlar au debutat la ora 9.00 în majoritatea școlilor din oraș. Doar la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, festivitatea  a fost programată la ora 12.00.

„Conform tradiției era 15 septembrie, dar în acest an este 11 septembrie, o zi de sărbătoare nu numai pentru școli, ci pentru toți oamenii pentru că este un eveniment care implică pe toată lumea: copii, dascăli, părinți, bunici, rude. Cred că toți s-au trezit în această dimineață cu mai multă lumină în suflet pentru că peste tot unde te uitai vedeai copii cu flori. Este un moment de bucurie, este un început de drum în care toate speranțele sunt luminoase și pe fețele zâmbitoare nu vezi altceva decât dorința de a avea un an școlar cu succes, un an școlar frumos“, ne-a spus prof. Michaela Judele, directoarea Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“

„Mă bucur să mă aflu la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“ din Făgăraș. Este prima dată când vin aici la deschiderea noului an școlar în calitate de consilier județean și vreau să o asigur pe doamna director de tot sprijinul pe care îl poate avea din partea Consiliului Județean Brașov și din partea mea personală pentru îndeplinirea și realizarea obiectivelor pe care și le-a propus. De asemenea, nu pot să nu mă gândesc cu emoție la începerea noului an școlar și în calitate de părinte. Fetița cea mare este în clasa a XII-a la profilul Pedagogic, la acest liceu și avem emoții pentru că e  în ultimul an, pentru că urmează BAC-ul, pentru că urmează planuri de viitor, dar privim cu lumină și bucurie acest început de an școlar, mai ales că și Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o zi frumoasă de toamnă în acest 11 septembrie“, ne-a spus consilierul județean, Radu Mitric.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.