Și-a riscat viața ca să-l salveze pe Titi

Și-a riscat viața ca să-l salveze pe motanul Titi. Un bărbat de 71 de ani din Voila a rămas blocat în fântâna casei noaptea trecută, la o adâncime de 11 metri, după ce a coborât să salveze animalul căzut acolo. În ajutorul omului au fost chemați pompierii făgărășeni. Din fericire, fântâna era seacă și bărbatul s-a ales doar cu câteva zgârieturi.

 

Familia Vulcu trăiește în Făgăraș, însă cei doi soți, trecuți de 70 de ani, au casă și la Voila și merg mereu acolo. Au venit și ieri pentru că au început lucrări de reparații la casă. Cu ei l-au adus și pe motanul Titi, animalul de companie, de doar 8 luni, crescut la bloc. După câteva ore au sesizat că pisica era de negăsit. După ce au căutat-o prin toată gospodăria și-au dat seama că pisica era pe fundul fântânii. După încercări nereușite de a o scoate de acolo, vârstnicul s-a decis să coboare el să-l salveze pe Titi. Această cutezanță putea însă să-l coste viața.

Am încercat cu funia, cu găleata să-l ridicăm, dar nu am putut. După ce ne-am  chinuit așa câteva ore, după ora 24.00, bărbatu-meu a coborât după el, dar a rămas blocat în fântână“, ne-a spus Emilia Vulcu, soția bărbatului blocat în fântână.

 

„Motanul a dispărut din curte pe la ora 1 după amiază. Noi nu am avut timp să-l căutăm pentru că aveam oameni la lucru, la casă. Până la urmă l-am auzit că e în fântână. Am vrut să-l scoatem cu găleata, dar nu a vrut să urce și până la urmă am luat scara de 6 metri, dar nu încăpea de acoperișul fântânii și am luat una mai scurtă ca să mă bag eu să văd unde e pisica. Dar m-am blocat acolo și nu am mai putut ieși.

Nevastă mea s-a dus la vecini să ne ajute. Eu nu am mai putut rezista, pentru că eram blocat între scară și burlan și mi-am dat drumul în fântână vreo 4 metri cât era scara. Nu m-am speriat foarte tare, puteam respira. A sunat la 112, au venit rapid și a intrat un domn cu centuri și m-a scos. Eu între timp scosesem pisica pentru că am băgat-o într-o găleată și au tras-o vecinii.“, ne-a povestit Gheorghe Vulcu.

 

Bătrânii sunt foarte atașați de motan, însă și-au dat seama că putea să se întâmple ceva tragic în urma riscului la care s-au expus.

„De mic l-am crescut la bloc și ține mult la mine. Când m-a văzut acolo lângă el, în fântână, s-a urcat pe umeri și se ținea ca un copil“, a spus Gheorghe Vulcu.

Acum, motanul este ținut în casă, iar pe fântâna casei au pus un capac, asta pentru a evita astfel de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.