Culoarea unui bloc i-a împărțit pe vecini în două tabere

 

 Culoarea a împărțit un bloc în două și la propriu și la figurat. Făgărășenii care locuiesc în blocul 3, scara A din Tudor Vladimirescu sunt supărați pe vecinii lor din cealaltă scară că își zugrăvesc blocul în altă culoare decât cea inițială a imobilului. În urma acestei lucrări, blocul va avea două culori: portocaliu în scara care este modernizată și albastră în cealaltă scară a vecinilor.

Mărul discordiei între locatarii celor două scări ale blocului 3 din Tudor Vladimirescu s-a iscat în urma amplasării unei antene GSM pe bloc, în urmă cu aproximativ 2 ani. Locatarii scării A nu au fost de acord cu amplasarea acestei antene, astfel încât ceilalți locatari din scara B s-au constituit într-o asociație și au permis amplasarea antenei pe partea lor de bloc. Acum, au un alt motiv de dispută. Cei constituiți în asociația Trandafirul din scara B își zugrăvesc blocul în portocaliu și nu în albastru așa cum era culoarea inițială a blocului, iar vecinii lor din bloc sunt revoltați de acest lucru.

„Ne deranjează faptul că jumătate de bloc este portocaliu și jumătate albastru, în rest că își vopsesc, ce fac nu ne deranjează, e problema lor. Nu e normal să facă așa de capul lor, fără pic de respect față de alți locatari. Lucrarea a început săptămâna trecută. Deocamdată am anunțat autoritățile, sperăm să se facă ceva“,ne-a spus  Ionel Costea, șef de scară la Scara A, Bl. 3.

Ceilalți locatari spun că au acord să zugrăvească și că pe ei nu îi deranjează faptul că blocul are două culori.

„Am zugrăvit blocul în albastru, dar după 8 ani arăta teribil și am hotărât să-l zugrăvim, dar în altă culoare. Am specificat în cererea depusă la primărie că vrem să facem pereții portocaliu închis și balcoanele cărămiziu. Culoarea albastră la început a fost frumoasă, dar pe parcurs s-a deteriorat. Am făcut cerere să-mi dea autorizație, dar mi-a spus că nu am nevoie de autorizație pentru zugrăvit. Aprobarea mi-a dat-o verbal“, ne-au spus Liviu Budilă, președintele Asociației Trandafirul.

Cert este că vecinii care au rămas cu blocul albastru au făcut sesizare la primărie, iar autoritățile au trimis deja oameni în teren să vadă despre ce este vorba.

„Lucrurile acestea sunt reglementate și prin PUZ-ul localității, doar cetățenii trebuie să-și facă obligația să vină la primărie să ceară lămuririle necesare cu privire la ce trebuie să facă atunci când își zugrăvesc fațada caselor sau blocurile. Un bloc, o casă dacă sunt zugrăvite și păstrează aceeași culoare nu le trebuie autorizație de construcție, dacă schimbă culoarea le trebuie autorizație de construcție. Atunci de la Compartimentul Urbanism, conform regulamentului din PUZ, le impune prin certificatul de urbanism și autorizație ce culoare trebuie să folosească în zona respectivă. Eu cred că dacă noi vrem să avem un oraș turistic, trebuie să respectăm aceste regulamente iar cei care nu vor respecta aceste regulamente vor fi sancționați“, ne-a spus primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *