27 de ani de la moartea pr. Arsenie Boca. Făgărăşenii s-au pregătit de parastas

pr arsenie bocaAstăzi se împlinesc 27 de ani de la trecerea la cele veşnice a celui mai mare duhovnic al României,  Părintele Arsenie Boca. Acesta a fost înmormântat la Prislop, în locul pe care chiar el l-a ales, în prezenţa a 2000 de oameni. Şi ca în fiecare an gospodinele din mai multe sate din Ţara Făgăraşului au pregătit mii de sarmale care să le ducă la Prislop.

An de an, gospodinele din Arpaşu de Jos se pregătesc din timp pentru parastasul părintelui Arsenie. Şi an acest an, la împlinirea a 27 de ani de când părintele nu mai este printre noi, femeile au pregătit 5000 de sarmale pe care le vor împărţi astăzi miilor de credincioşi aflaţi la slujba de parastas de la Prislop. Gospodinelor din Arpaşu de Jos li s-au alăturat şi cele din Ucea de Sus şi Viştea. An de an, localnicii acestor sate se pregătesc aşa cum se cuvine pentru parastasul părintelui.

În data de 28 noiembrie 1989, Arsenie Boca a plecat la Dumnezeu. A fost adus la mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat în 4 decembrie, în locul pe care îl alesese cu doi ani înainte.

Astăzi, mormântul părintelui Arsenie a devenit loc de pelerinaj pentru români. Preoţii spun că e chiar cel mai vizitat mormânt din România. Mai ales în Transilvania el este numit „Sfântul neîncoronat al Ardealului”.

Părintele a oferit alinare miilor de credincioși și a înfăptuit multe minuni în numele Domnului. Chiar și acum, când acesta nu mai este fizic printe noi, foarte mulți oameni continuă să se roage și să creadă cu tărie în puterea lui divină.

Multe lucruri uimitoare se împlinesc la mormântul părintelui, dar puţine pot fi povestite aşa cum s-au petrecut.  Ca sa te convingi cu adevarat de sfintenia si puterea cuviosului Arsenie, trebuie să vezi cu ochii tai procesiunea Prislopului şi măreţia zilei de 28 noiembrie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *