UN NOU RECORD LA CETATEA FĂGĂRAŞ: 100.000 DE TURIŞTI

 

cetateCetatea Făgăraşului a stablit un nou record în ceea ce priveşte numărul de turişti. Săptămâna trecută s-a tăiat biletul cu numărul 100.000 pentru anul acesta. Până la sfârşitul anului se preconizează ca încă 10.000 de vizitatori să treacă pragul edificiului arhitectural din oraşul nostru.

De la an la an, numărul turiştilor care decid să viziteze Cetatea Făgăraşului, a crescut simţitor. Dacă în 2008, numărul turiştilor era de 18.000, în 2009, de 23.000, cu încasări de 70.000 de lei, anul 2015 a adus la Cetatea Făgăraş nu mai puţin de 75.540 de turişti şi încasări de zece ori mai mari, raportate la anul 2008.

img_0821Anul 2016 se anunţă deja a fi unul mult mai bogat din acest punct de vedere. Recordul de anul trecut a fost întrecut şi până acum s-au înregistrat deja 100.000 de turişti.

„Într-adevăr săptămâna trecută am atins pragul de 100.000 de vizitatori. Este un record pentru noi, dar aceasta a fost şi ţinta pe care ne-am propus-o la începutul anului. Până la acest moment  faţă de anul trecut a crescut numărul vizitatorilor cu 25.000. Noi sperăm ca până la sfârşitul anului să mai avem un număr de 10.000 de turişti. Sperăm ca anul viitor să creştem cel puţin cu 25.000 de vizitatori“, a spus Elena Băjenaru, directorul Muzeului „Valer Literat“.

Investiţiile din cetate, dar şi promovarea intensă atât în târgurile de turism, cât şi cu ajutorul presei locale, naţionale şi chiar internaţionale a dus ca tot mai mult turişti români şi străini să aleagă să facă un popas la Cetatea lui Mihai Viteazu.

img_0808În primul rând promovarea care s-a făcut cetăţii a dus la creşterea numărului de vizitatori, circuitul expoziţional şi sala tronului pentru că turistul care vine întreabă despre aceste lucruri.  Pe de altă parte s-a înregistrat o creştere a turiştilor străini aduşi de către firmele de turism. De altfel, noi am avut şi avem în continuare colaborare cu asemenea firme care ne aduc aproape săptămânal turişti străini şi în special din spaţiul german. Credem că este şi rezultatul participării la târgurile de turism, în special la târgul de turism al României din primăvară şi toamnă. Vom merge şi la târgul care va avea loc la Bucureşti luna viitoare. În felul acesta, participând la târguri, am venit în faţa firmelor de turism şi lumea ne-a descoperit“, a mai spus Elena Băjenaru.

img_0131

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.