Un făgărăşean, erou al comunităţii

 

jandarmiÎn fiecare an, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Braşov organizează trei şedinţe la sediile instituţiilor cu care colaborează. Ieri a fost rândul Jandarmeriei, mai ales că ATOP urma să ofere pentru 4 jandarmi titlul de erou al comunităţii pentru activitatea de anul trecut. Cei patru jandarmi, printre care se află şi un făgărăşean, au primit câte o plachetă şi felicitări din partea ATOP.

Unul din jandarmii felicitaţi şi care a primit titlul de erou al comunităţii este plt.adj. Marius Husea de la Detaşamentul de Jandarmi Făgăraş. Acesta a comandat echipaje de intervenţie în acţiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, iar prin activitatea sa a contribuit la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, dând dovadă de iniţiativă  şi exemplu personal. Un exemplu în acest sens a fost o intervenţie în urma căreia o persoană a fost salvată de la moarte.  Subofiţerul, în calitate de comandat al unui echipaj de intervenţie care executa o misiune de patrulare în Municipiul Făgăraş, a fost sesizat despre faptul că pe podul care traversează râul Olt se află o persoană care s-a căţărat pe balustradă cu intenţia de a se sinucide, prin aruncare în râu. Subofiţerul a intervenit iniţiind dialogul şi comunicarea, acţionând cu mult tact, dând dovadă de profesionalism şi pricepere, a salvat viaţa respectivei persoane, determinând-o să renunţe la gestul sinucigaş.

jandarmi 2Plt adj. Nicolae Maziu, lt. Lucian Ilinca şi Gheorghe Enache din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Braşov au fost declaraţi eroi ai comunităţii.

Doi dintre jandarmi – Lucian Ilinca şi Nicolae Mazilu – au depistat transporturi de masă lemnoasă care depăşeau cu mult cantitatea trecută în acte şi, în momentul în care şoferii au încercat să-i mituiască, au refuzat mita, au anunţat superiorii şi au fost organizate flagranturi.  Un al patrulea jandarm – Gheorghe Enache – a intervenit când un poliţist era bătut de un grup numeros de cetăţeni de etnie romă, a scos victima din mijlocul atacatorilor furioşi, a anunţat autorităţile şi l-a salvat pe colegul său poliţist.  Cei patru jandarmi au primit câte o plachetă şi felicitări din partea ATOP. Câte o plachetă au primit, din partea jandarmilor de această dată, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, precum şi preşedintele ATOP, Claudiu Coman.

 

One thought on “Un făgărăşean, erou al comunităţii

  • Cameea
    august 9, 2016 la 6:44 pm
    Legătură permanentă

    *Un al patrulea jandarm – Gheorghe Enache – a intervenit când un poliţist era bătut de un grup numeros de cetăţeni de etnie romă” DAR ASA CEVA ESTE SOCANT ! Mai greseste omul, mai loveste din greseala sau la nervi, dar chiar asa, sa ataci in haita un reprezentant al autoritatii statului? Din pacate auzim tot mai des despre asemenea cazuri ! Mai dati-le nas mult tiganilor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *